Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

"Φεστιβάλ τζαζ στην Κοζάνη" δημοσίευμα του "Ριζοσπάστη"

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 7

Φεστιβάλ τζαζ στην Κοζάνη
Γιώτης Κιουρτσόγλου
Η Κοζάνη είναι γνωστή για τη μουσική της παράδοση και διαθέτει πληθώρα ταλαντούχων μουσικών αναγνωρισμένων παγκοσμίως στο χώρο της κλασσικής, της τζαζ και σε άλλα είδη μουσικής. Στην πόλη έχει αναπτυχθεί εδώ και αρκετά χρόνια μια σχέση με τη τζαζ, τόσο από τους μουσικούς της όσο και από το ιδιαίτερα ζεστό ακροατήριό της, που πάντα στηρίζει τη μουσική.

Ο «Σύλλογος Φίλων της Τζαζ στην Κοζάνη» και ο Δήμος Κοζάνης - Οργανισμός Πολιτισμού, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνουν για πρώτη φορά διεθνές τζαζ φεστιβάλ στις 4,5,6 και 7 Σεπτέμβρη, στην Κοζάνη, με συναυλίες, σεμινάρια και jam session.

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν κορυφαίοι μουσικοί από όλο τον κόσμο. Ο Χρήστος Ραφαηλίδης (vibes), ο Hector Martignon (piano) New York USA, ο Παναγιώτης Ανδρέου (Bass), ο Mauricio Herrera (drums) New York (Cuba), ο Lior Yekutieli (Guitar) Israel, ο Γιώτης Κιουρκτσόγλου (Bass), ο Marc Halbheer (drums) Switzerland, ο Δημήτρης Μαχλής (guitars, oud), California USA, ο Αναστασιάδης Κώστας (drums), ο Χρήστος Γερμένογλου (drums), ο Γιώτης Δαμιανίδης (Guitar), ο Πέτρος Δαμιανίδης (Bass), η Βάσω Δημητρίου (Guitar), ο Μάξιμος Δράκος (piano), ο Χάρης Χαραλάμπους (Bass), ο Καλλίστρατος Δρακόπουλος (drums), η Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου (vocals), ο Γιώργος Τζούκας (piano), ο Λάκης Τζήμκας (Bass) και ο Μανώλης Κουτσουνάνος (drums).

Η έναρξη του φεστιβάλ στις 4 Σεπτέμβρη θα γίνει στο ξενοδοχείο «Ερμιόνιο». Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν από τις 5 έως 7 Σεπτέμβρη στο υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης (σε περίπτωση κακοκαιρίας στην Αίθουσα Τέχνης).

5/9: 11.00 - 13.00 θα διδάξουν ο Jimmy Mahlis (guitars, oud) μαζί με τον Κώστα Αναστασιάδη (drums). Θέμα σεμιναρίου: Παράδοση και εξέλιξη του ρυθμού, δημιουργώντας ένα νέο κράμα ήχων και διαθέσεων. 17:00 - 19:00 Εργαστήρι σύγχρονης αυτοσχεδιαστικής φωνητικής τέχνης με τη Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου.

6/9: 10.00 - 11.15 ο Hector Martignon (piano). 11.30 - 12.45 ο Παναγιώτης Αντρέου (Bass). 13.00 έως 14.15 ο Mauricio Herrrera (drums). Θέματα σεμιναρίων: Latin Jazz και αυτοσχεδιασμός.

7/9, στις 12.00 στην αίθουσα του Θεατροδρομίου (οδός Αγίας Παρασκευής) θα πραγματοποιηθεί jam session-συναυλία με την μπάντα Hector Martignon's Foreign Affair (Hector Martignon, Παναγιώτης Αντρέου, Mauricio Herrrera, Χρήστος Ραφαηλίδης). Ο κάθε μουσικός θα έχει τη δυνατότητα να παίξει μαζί τους διαλέγοντας ένα κομμάτι από το real book. Το συγκεκριμένο jam θα βιντεοσκοπηθεί και θα λάβει ο κάθε μουσικός ένα dvd.

ΠΗΓΗ:http://www.rizospastis.gr