Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Δήμος Κοζάνης: Παραδόθηκε ο «πράσινος» βρεφονηπιακός σταθμός της Ζ.Ε.Π.

Ο Δήμος Κοζάνης παρέλαβε για χρήση τον βιοκλιματικό βρεφονηπιακό σταθμό στη Ζ.Ε.Π, από τον ανάδοχο του έργου, την Πέμπτη 20 Μάϊου. Το έργο εντάσσεται στο σχεδιασμό που ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια ο Δήμος, με στόχο  την υλοποίηση «πράσινων» υποδομών, που θα διαμόρφωναν τη νέα του ταυτότητα. 

Ο βρεφονηπιακός σταθμός ολοκληρωμένης φροντίδας, που παραδόθηκε για χρήση στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κοζάνης, διαθέτει τις κατάλληλες προδιαγραφές για τη φιλοξενία 72 παιδιών (νηπίων και βρεφών), ενώ είναι σχεδιασμένος σύμφωνα με τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, έτσι ώστε να  ελαχιστοποιηθεί η απαιτούμενη κατανάλωση ενέργειας. 
Η διοικητική παραλαβή πραγματοποιήθηκε παρουσία του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Βαγγέλη Σημανδράκου, του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας Γρηγόρη Τζουμερκιώτη, καθώς και των διευθυντών του Δήμου Κοζάνης, Μιχαήλ Πεχλιβανίδη και Πολυξένης Καραγιάννη. 
Όπως υπογράμμισε ο κ. Μαλούτας «Τα «πράσινα» σχολικά κτήρια, όπως ο συγκεκριμένος βρεφονηπιακός σταθμός, ενσωματώνουν μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή φιλοσοφία και αποτελούν ισχυρό κρίκο στην αναπτυξιακή πορεία του τόπου». 
Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η προμήθεια του εξοπλισμού, με τη λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού να δρομολογείται τον Σεπτέμβριο. 
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το εν λόγω έργο εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ το 2012.