Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης

 «Ευρωπαϊκή  Εβδομάδα  Μετακίνησης»

16  -  22  Σεπτέμβρη

Εκδηλώσεις  από  το  Δήμο  Κοζάνης

 

       Ο Δήμος Κοζάνης συμμετέχει στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης» το διάστημα 16 με 22 Σεπτέμβρη με τις παρακάτω εκδηλώσεις :

 

·         Διαγωνισμός ζωγραφικής από μαθητές Δημοτικού και Νηπιαγωγείου με   θέμα «Πως βλέπω την πόλη μου». Οι καλύτερες ζωγραφιές που θα επιλεγούν από τα σχολεία θα αξιοποιηθούν από Δήμο ( έκδοση ημερολογίου, αφίσες και σε δραστηριότητες κυκλοφορικής αγωγής).

·         Κλείσιμο της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό «Μακεδονομάχων» το Σάββατο 22 Σεπτέμβρη. Τις βράδυνες ώρες (19.00 ως 22.00) θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με νεανικό συγκρότημα επί της ανακατασκευασμένης οδού  .

·         Στο Πάρκο κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου (προς ¶ργιλο) παιδιά  συνοδευόμενα από τους γονείς  τους θα οδηγήσουν τα ειδικά αυτοκίνητα και θα παρακολουθήσουν μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής. (Τη Δευτέρα 17/9 και την Τετάρτη 19/9, τις ώρες από 15.00 μέχρι 17.00).

·         Δωρεάν μετακίνηση με τα mini bus το Σάββατο 22 Σεπτέμβρη.

·         Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου.

 

 Στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης» συμμετέχουν πάνω από 1.300 πόλεις απ’ όλο τον κόσμο.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης»  έχει καθιερωθεί  διεθνώς ως μια εξαιρετική αφορμή ανάδειξης των προβλημάτων του αστικού περιβάλλοντος αλλά και των ενδεδειγμένων λύσεων, με την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των ίδιων των πολιτών.