Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

H αναγωγή ενός τυπικού θέματος σε μείζον και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, του Γιώργου Τζέλλου –Αντιδημάρχου Κοζάνης

Η αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης κ. Άννα Νανοπούλου , στα πλαίσια της «ενημέρωσης» των πολιτών του Δήμου Κοζάνης δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της περιοχής μας , άρθρο με τις απόψεις της   σε σχέση με την συζήτηση των δυο πρώτων θεμάτων της   τελευταίας   συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Δεκεμβρίου 2011, για τα οποία ήμουν εισηγητής , με τον προσβλητικό για το επίπεδο του δημοτικού συμβουλίου και συνάμα παραπλανητικό για τους δημότες τίτλο:

«Αλχημείες στην μεταφορά προσώπων στον Δήμο Κοζάνης»

 

Στο άρθρο της αυτό, η κ. Νανοπούλου «αποκαλύπτει» τις «παρανομίες» της Δημοτικής Αρχής στη μεταφορά προσωπικού (εννοεί της Δημοτικής επιχείρησης Αιανής ,) τις οποίες γνωστοποιεί στο λαό της Κοζάνης χάριν της ενημέρωσης του! «Πώς εμείς ως δημοτικοί σύμβουλοι μπορούμε να ψηφίσουμε μία παράνομη πρόταση της πλειοψηφίας;» διερωτάται.  

Όπως όμως αποδεικνύεται παρακάτω δεν αποκαλύπτει τίποτα σχετικό. Αλχημείες υπάρχουν μόνο στη σκέψη της. Αποκαλύπτει όμως περισσή ικανότητα να διαστρεβλώνει τα γεγονότα, να παραποιεί την πραγματικότητα, να δημιουργεί συχνά –πυκνά κλίμα αδικαιολόγητης έντασης στις συνεδριάσεις ,να επιτίθεται φραστικά σε συναδέλφους, να ανακαλεί στη συνέχεια , να συγκαλύπτει την ευθύνη της για τη γκάφα της αποχώρησης της από το Δ/Σ, συμπαρασύροντας και τα μέλη της παράταξης της, και τέλος    να κάνει το άσπρο -μαύρο. Αποκαλύπτει ενίοτε άγνοια(;) και σύγχυση περί των γεγονότων και αποφάσεων του Δ/Σ.

Ειλικρινά δεν γνώριζα αυτή την πλευρά του χαρακτήρα της.

Παράλληλα επειδή, θεωρεί ότι η ίδια πρέπει να βρίσκεται στην επικαιρότητα και ειδικά αυτή την περίοδο, αγωνιζόμενη για την «αλήθεια» και το «δίκιο», που θα τα «επιβάλλει» όπως λέει , επεδίωξε το θέμα να αποκτήσει μεγαλύτερο «ενδιαφέρον» και δημοσιότητα και έτσι στις 10 Ιανουαρίου 2012 προέβη και σε δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό της Κοζάνης διαστρεβλώνοντας ακόμα περισσότερο την πραγματικότητα και επιφέροντας μεγαλύτερη σύγχυση και δυσπιστία στους δημότες. Τη φορά αυτή όμως υποβάθμισε τις δήθεν παρανομίες στη μεταφορά προσωπικού( αντιλήφθηκε ότι δεν περνάει το επιχείρημα) και έδωσε έμφαση και προτεραιότητα στο «αδίκημα μη απόδοσης» του ΦΠΑ εκ μέρους της Δημοτικής επιχείρησης Αιανής !. «Η μη απόδοση Φ.Π.Α. είναι μια παράνομη πράξη και αδίκημα για τον οποιονδήποτε πολίτη , και δεν είναι για τον Δήμο της Κοζάνης;.» διερωτάται. Αλήθεια, διερωτώμαι εγώ , αυτό κατάλαβε; Ή αυτό πουλάει σήμερα ; Τι μπέρδεμα!

Πέραν αυτών διαπιστώνεται πως άλλα είπε στη συνεδρίαση , άλλα έγραψε στο «άρθρο» της και άλλα είπε στην τηλεόραση.

Αισθάνεται άραγε καλά με τον εαυτό της; Τα πιστεύει αυτά που λέει;

 

Τα δυο θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση ήταν:

1.      Έγκριση παράτασης εκκαθάρισης της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Τουρισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας

     (ΔΕΑΤΠΑ )πρώην Δήμου Αιανής και της θητείας των εκκαθαριστών.

2.      Ανάληψη από το Δήμο Κοζάνης των οικονομικών υποχρεώσεων της λυθείσας αμιγούς Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Τουρισμού – Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας πρώην Δήμου Αιανής μέχρι 31 –12- 2011.

 

Από τη θεματολογία προκύπτει ότι δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη και δεν μας απασχολούσε η λήψη απόφασης για μεταφορά προσωπικού καθώς για το σύνολο του προσωπικού της ΔΕΑΤΠΑ και των προγραμμάτων που υλοποιούσε αυτή, είχαν προ μηνών ληφθεί ομόφωνες αποφάσεις μεταφοράς και είχαν εγκριθεί από την αρμόδια αρχή της Α.Δ.Π.Η.Δ.Μ.

Τα δυο θέματα ήρθαν για συζήτηση και λήψη απόφασης από το Δ/Σ μετά από πρόταση (έγγραφο ενημερωτικό σημείωμα απ 89446/21-12-2011) των δυο εκκαθαριστών της λυθείσας επιχείρησης, οι οποίοι είχαν οριστεί με τις αποφάσεις του Δ/Σ 79/28-02-2011 αρχικά ως 31-05-2011 & 420/11-07-2011 με παράταση ως 31-12-2011. 

Θέματα , ειδικά το πρώτο άκρως τυπικό , εντός των πλαισίων και των προβλέψεων των νομοθετικών διατάξεων του Κ.Δ.Κ & του ν. 3852/2010.

Θέματα για τα οποία η ίδια ως αρχηγός παράταξης (όπως και κάθε αρχηγός) είχε από τριημέρου τις γραπτές εισηγήσεις και τις καταστάσεις που συνοδεύουν αυτές. Χρόνος αρκετός για υπέρ στοιχειώδη ενημέρωση και προετοιμασία.

 

Για το πρώτο θέμα εισηγήθηκα ότι ακριβώς πρότειναν στο έγγραφο τους οι εκκαθαριστές δηλαδή « … πως πρέπει να ληφθεί απόφαση για παράταση της εκκαθάρισης της ΔΕΑΤΠΑ , που λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2011, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2012 ,καθώς αυτή δεν έχει προχωρήσει επειδή εκκρεμούν ζητήματα που σχετίζονται κυρίως με τη μεταφορά του προσωπικού που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα προς τον Ο.Α.Π.& Ν , με το Περιφερειακό Ταμείο της Π.Δ.Μ, το ΙΚΑ και τους πιστωτές» και πως παράλληλα μέχρι την ημερομηνία αυτή παρατείνεται η θητεία των ίδιων ορκωτών ελεγκτών ως   εκκαθαριστών.   

Εξήγησα τι σημαίνουν από πρακτική και νομική άποψη οι παραπάνω λόγοι και ότι επιβάλλεται εκ των πραγμάτων να παραταθεί η εκκαθάριση καλώς αυτή δεν είχε ολοκληρωθεί. Εξάλλου και από το νόμο δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός. Ιδιαιτέρως δε τόνισα ότι ο λόγος της εκκρεμότητας με τη μη ολοκλήρωση της μεταφοράς των δυο και μόνο υπαλλήλων ΔΕΑΤΠΑ στον Ο.Α.Π.Ν. είναι αρκετός για παραταθεί η εκκαθάριση.

Ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι καλοπροαίρετα ζήτησαν με ερωτήσεις τους περισσότερα στοιχεία και διευκρινίσεις για το θέμα και έτσι αναφέρθηκα σε ένα σύντομο ιστορικό των ενεργειών που προηγήθηκαν. Μεταξύ αυτών και η κ. Ρουσιάδου Στ. Η κ. Νανοπούλου όμως είχε το σκοπό της. Ήθελε να κλείσει τη χρονιά με ένα αγωνιστικό επεισόδιο. Και το πέτυχε . «Ο Αντιδήμαρχος ψεύδεται…Τέρμα η κοροϊδία. Τέρμα τα ψέματα .Να πάνε στο σπιτάκι τους… Να φέρει ο κ. Τζέλλος την εγκριτική της περιφέρειας που δεν υπάρχει!.» φώναζε. Δημιούργησε ένταση άνευ λόγου και υπήρξε η αιτία των αντεγκλήσεων που ακολούθησαν..

 

Χάριν της ουσιαστικής ενημέρωσης των δημοτών κοντολογίς αναφέρω όσα και στη συνεδρίαση ανέφερα:

Η ΔΕΑΤΠΑ-αμιγής δημοτική επιχείρηση του Π.Δ. 410/95 - λύθηκε αυτοδίκαια στις 31 Δεκεμβρίου 2010 με βάση τις διατάξεις του άρθρου 269 του ν.3463/2006 Κ.Δ.Κ ,λόγω μη μετατροπής της σε κοινωφελή, και το Δ/Σ του νέου Δήμου Κοζάνης με την απόφαση του 79/28-02-2011 αποφάσισε και τυπικά τη λύση της.

 

Στη 1 Απριλίου 2011 η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου –Δυτικής Μακεδονίας , λαμβάνοντας υπόψη την ως άνω απόφαση του Δ/Σ Κοζάνης εξέδωσε την υπ αριθμόν 15080/1417/2011 «Διαπιστωτική Πράξη Αυτοδίκαιης Λύσης της ΔΕΑΤΠΑ».(απ Δήμου Κοζάνης 21959/19-04-2011).

 
Όσον αφορά το προσωπικό :

Στις 31 Δεκεμβρίου 2010 η ΔΕΑΤΠΑ απασχολούσε επτά (7) άτομα:

Α)Δυο υπαλλήλους γραφείου ως διοικητικό προσωπικό (ένας ΔΕ και μία Τ.Ε), που είχαν προσληφθεί με ειδικό πρόγραμμα του Ο.Α.Ε.Δ για Α.Μ.Ε.Α.,. Πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στην υλοποίηση του πολιτιστικού προγράμματος της επιχείρησης άλλα και στη διοικητική λειτουργία. Το κόστος μισθοδοσίας καλύπτονταν μετά το 2006 από χρηματοδοτήσεις και μόνο του Δήμου Αιανής με βάση προγραμματική σύμβαση Δήμου -ΔΕΑΤΠΑ & Ν.Α. Κοζάνης .

Β)Τέσσερις υπάλληλους απασχολούμενες στο Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου , που είχαν προσληφθεί από ξεκίνημα του θεσμού . Το κόστος μισθοδοσίας καλύπτονταν (με συχνές όπως είναι γνωστό καθυστερήσεις) από χρηματοδοτήσεις της Περιφερειακού Ταμείου της Π.Δ.Μ. και

Γ) Έναν εργάτη γενικών καθηκόντων για την υλοποίηση του πολιτιστικού προγράμματος , που είχε προσληφθεί τον Ιούλιο 2009 με ειδικό χρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα του Ο.Α.Ε.Δ. Προώθησης της Απασχόλησης για Α.Μ.Ε.Α. διάρκειας τεσσάρων ετών, που λήγει τον Ιούλιο του 2013. Το κόστος μισθοδοσίας αυτού καλύπτονταν εκτός του ΟΑΕΔ και   από χρηματοδοτήσεις του Δήμου Αιανής με βάση προγραμματική σύμβαση Δήμου -ΔΕΑΤΠΑ & Ν.Α. Κοζάνης .

 

Τι έκανε το Δ/Σ του Δήμου Κοζάνης σε σχέση με τους πιο πάνω υπαλλήλους; 

 

1 . Τους δυο διοικητικούς (ένας ΔΕ και μία Τ.Ε) με την ομόφωνη απόφαση α.α. 313/06-06-2011 τους μετέφερε στο δημοτικό ν.π.δ.δ. Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης. Η χρονική καθυστέρηση οφείλονταν στο γεγονός ότι μόλις στις 10-05-2011 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ αρ. 815/τβ η σύσταση του Ο.Α.Π.Ν.

Η απόφαση αυτή σύμφωνα με το έγγραφο 37652/3263/26-07-2011 κρίθηκε ως μη «νόμιμη» από τη Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου –Δυτικής Μακεδονίας για τυπικές παραλείψεις στο σκεπτικό της απόφασης.

 

Η κ. Νανοπούλου για την παραπάνω ακύρωση της απόφασης , χωρίς ίχνος ντροπής να τι γράφει στο άρθρο της ότι τάχα συνέβη στη συνεδρίαση:

«΄Όταν αυτό το θέσαμε και το ρωτήσαμε στον πρώην Δήμαρχο Αιανής , όταν επανήλθε το ζήτημα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, απεσιώπησε αρχικά την ακύρωση και στην συνέχεια και μετά επιμονή μας την παραδέχθηκε (Η ακυρωτική απόφαση είναι στην διάθεση του καθένα, για να αποδεικνύεται ποιος λέει την αλήθεια και ομιλεί μετά λόγου γνώσεως και ποιος την μισή αλήθεια). Στην διάθεση ακόμη του καθένα είναι και τα πρακτικά της συζήτησης , όπου αρχικά αρνήθηκαν την ακύρωση».
Η πλήρης διαστρέβλωση της πραγματικότητας απαντώ. Ελάχιστα έως καθόλου μας απασχόλησε αυτό. Τι νόημα είχε να αποκρύψω την ακύρωση αφού σε δύο μήνες υπήρξε έγκριση. Βγάλτε τα πρακτικά στη φόρα. 

 

Στις 30-08-2011 το Δ/Σ του Δήμου Κοζάνης επανήλθε στο θέμα της μεταφοράς και αποφάσισε πάλι ομόφωνα  -αα 468/2011-να μεταφέρει τους δυο υπάλληλους στο δημοτικό ν.π.δ.δ. Ο.Α.Π.Ν. συντάσσοντας νομοτύπως την απόφαση.

Η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης Ηπείρου –Δυτικής Μακεδονίας με απόφαση της -έγγραφο απ  51686/4455/07.10.2011- έκρινε νόμιμη την απόφαση. Το έγγραφο αυτό ελήφθη από το Δήμο Κοζάνης στις 17-10-2011 απ 75253

Την έγκριση αυτή απ΄ ότι αποδείχθηκε την αγνοούσε ή την ξέχασε η κ. Νανοπούλου. Εκτός και αν συμβαίνει κάτι άλλο!

 Ο Ο.Α.Π.Ν. , στη συνέχεια με απόφαση του δ/σ του σύστησε τις δυο προσωποπαγείς θέσεις για τους εργαζόμενους και απέστειλε ως όφειλε την ως άνω εγκριθείσα απόφαση για δημοσίευση στο ΦΕΚ , προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταφορά. Η δημοσίευση αυτή ως την ημέρα συνεδρίασης 29-12-2011 δεν είχε γίνει για λόγους που πάντως δεν αφορούσαν αποφάσεις και ενέργειες του Δημοτικού Συμβουλίου και σε καμιά περίπτωση τους εκκαθαριστές της επιχείρησης ή τον εισηγητή του θέματος. Σχετίζονταν, όπως έμαθα με διευκρινίσεις που ζητούσε το αρμόδιο γραφείο του Εθνικού Τυπογραφείου από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας. Ακόμα και σήμερα 12 Ιανουαρίου 2012 οι δυο εργαζόμενοι εμφανίζονται ως προσωπικό της ΔΕΑΤΠΑ.

Από τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι αν η μεταφορά είχε ολοκληρωθεί νωρίτερα , το κόστος μισθοδοσίας θα είχε αναλάβει ο Ο.Α.Π.Ν, με χρηματοδότηση και πάλι του Δήμου   και η ΔΕΑΤΠΑ δεν θα είχε εμπλακεί καν.

Ωστόσο και διαρκούσης της εκκρεμότητας αυτής η υπό εκκαθάριση ΔΕΑΤΠΑ, και ενώ το προσωπικό πρόσφερε τις υπηρεσίες του Ο.Α.Π.Ν ,ήταν υποχρεωμένη και βάσει νόμου και με βάση το έγγραφο απ 67/04-07-2011 του Ο.Α.Π.Ν προς την ΔΕΑΤΠΑ να συντάσσει τη μισθοδοσία του εν λόγω προσωπικού ως την ημέρα δημοσίευσης της μεταφοράς στο ΦΕΚ, να καταβάλλει τους μισθούς , να υποβάλλει την Α.Π.Δ στο ΙΚΑ (όπως και έκανε) , να πληρώνει τις εισφορές στο ΙΚΑ και το ΦΜΥ στη Δ.Ο.Υ. Συνολική δαπάνη για το δωδεκάμηνο διάστημα του 2011 : 36.041,65€. Που θα έβρισκε τα χρήματα αυτά η ΔΕΑΤΠΑ για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, εκτός από το να απευθυνθεί στο Δήμο ;

Και εν τέλει επειδή η γραφειοκρατία της μεταβατικής περιόδου καθυστερεί τις διαδικασίες ολοκλήρωσης της μεταφοράς το προσωπικό θα μείνει απλήρωτο;

 

2. Όσον αφορά στους τέσσερις υπαλλήλους του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι & του ενός του προγράμματος του ΟΑΕΔ Προώθηση της Απασχόλησης για Α.Μ.Ε.Α. αυτοί μεταφέρθηκαν αυτόματα σύμφωνα με τους νόμους του ελληνικού κράτους και τις εγκυκλίους των αρμοδίων υπουργείων και φορέων

( ΟΑΕΔ ΚΥΑ 16445/530/2011-Εγκύκλιος αρ 9/25-01-2011ΥΠΕΣ περί κοινωνικών προγραμμάτων ΟΤΑ –Γνωμοδότηση υπ αρ. 39/25-02-2011 Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για λύση επιχειρήσεων του π.δ 410/1995 ) , από 06-05-2011 στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κοζάνης , διότι την ημέρα αυτή δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (τ. Β 753) η σύσταση της επιχείρησης . Από την ημέρα αυτή το κόστος μισθοδοσίας των πέντε υπάλληλων έχει αναλάβει η Κοινωφελής. 

Κατά συνέπεια για το χρονικό διάστημα από 01-01-2011 έως 05-05-2011 το κόστος μισθοδοσίας επιβαρύνει νόμιμα την ΔΕΑΤΠΑ. Ειδικά το κόστος των υπαλλήλων του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι καλύπτεται , δυστυχώς με μεγάλες καθυστερήσεις , από τη ΕΕΤΑΑ –Περιφερειακό Ταμείο, για δε τον υπάλληλο του προγράμματος του ΟΑΕΔ Προώθηση της Απασχόλησης για Α.Μ.Ε.Α το κόστος καλύπτεται εν μέρει από τον ΟΑΕΔ και το υπόλοιπο από την ΔΕΑΤΠΑ. Συνολική δαπάνη 5.357,05€. Ξαναρωτώ Που θα έβρισκε τα χρήματα αυτά η λυθείσα ΔΕΑΤΠΑ για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, εκτός από το να απευθυνθεί στο Δήμο;

 

Η κ. Νανοπούλου στο άρθρο της όπως και στην τηλεοπτική της συνέντευξη διατυπώνει ερωτήματα του τύπου:

 

«Πώς εμείς ως δημοτικοί σύμβουλοι μπορούμε να ψηφίσουμε μία παράνομη πρόταση της πλειοψηφίας

-Αποδείχθηκε πως δεν υπάρχει παρανομία. Αντιθέτως υπάρχει άκρα τυπικότητα και νομιμότητα.

«Πώς οι δύο υπάλληλοι έγιναν τρεις στην παράταση ; Ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψεύδεται ;» 

-Δυο είναι οι υπάλληλοι που η μεταφορά τους εκκρεμεί. Δεν υπάρχει τρίτος. Λάθος κατάλαβε .

 «Πόσο στέκεται ένας δημοτικός σύμβουλος να ψηφίζει παράνομη μη απόδοση και άρα παρακράτηση απαιτητού Φ.Π.Α. έτους 2010»

-Δεν υπάρχει μη απόδοση Φ.Π.Α. Ούτε παρακράτησηαπαιτητού Φ.Π.Α .

Ο Φ.Π.Α. έχει αποδοθεί. Εκείνο που υπάρχει είναι η ανάγκη ανάληψης εκ μέρους του Δήμου της εκταμίευσης αυτής ως νόμιμος διάδοχος από 01-01-2011 και ως προς τις υποχρεώσεις και ως προς τις απαιτήσεις της υπό εκκαθάρισης επιχείρησης. Και η επιχείρηση δεν έχει μόνο υποχρεώσεις , έχει και απαιτήσεις και αρκετές μάλιστα, που άλλες εισπράχθηκαν και άλλες όχι.
Κατά συνεπεία απολύτως νομότυπα ψήφισαν και καλά έκαναν όλοι οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι.

«Δηλαδή η μη πληρωμή Φ.Π.Α. είναι αδίκημα για τους πολίτες, αλλά για τον Δήμο είναι σύννομη ενέργεια ;»

-Είναι αδίκημα για όλους κ. Νανοπούλου, ωστόσο δεν μας αφορά εν προκειμένω. Αλλού τις εξυπνάδες αυτές.

 

Όπως είναι γνωστό , και ιδίως σε όσους ασχολούνται σοβαρά με τα θέματα των Ο.Τ.Α. , σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 7 του άρθρου 109 του νόμου 3852/2010 -νόμος του Καλλικράτη (προσθήκη με την { 5 άρθρο 43 του ν 3979/2011) «Οφειλές των ανωτέρω επιχειρήσεων προς το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και προς τρίτους, περιλαμβανομένων και δεδουλευμένων αποδοχών του μεταφερόμενου προσωπικού τους, μπορούν να καταβάλλονται από τον οικείο δήμο μετά από αιτιολογημένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του. Οι ρυθμίσεις του προηγούμενου εδαφίου εφαρμόζονται αναλογικά και για οφειλές αμιγών επιχειρήσεων του π.δ. 410/1995, που λύθηκαν»

Άρα είχαν νόμιμα δικαίωμα , αλλά και υποχρέωση οι εκκαθαριστές να απευθυνθούν στο Δήμο και να ζητήσουν την ανάληψη εκ μέρους του Δήμου των άμεσων οικονομικών υποχρεώσεων και αυτό έκαναν.

 

Και ενώ όλα αυτά τα εξήγησα στη συνεδρίαση κατά τη συζήτηση του θέματος, η κ. Νανοπούλου ( από την πρώτη στιγμή που μπήκε στην αίθουσα φαινόταν εκνευρισμένη)   αμφισβήτησε την ύπαρξη της εγκριτικής της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου –Δυτικής Μακεδονίας για την απόφαση μας 468/2011, λέγοντας ότι ο Αντιδήμαρχος «ψεύδεται» και καλούσε το Δ/Σ να αναβάλει τη λήψη απόφασης για το επόμενο δημοτικό συμβούλιο για «να φέρει ο κ Τζέλλος την απόφαση έγκρισης μεταφοράς του προσωπικού από την Περιφέρεια … όσοι λένε εν γνώσει τους ψέματα …..έχουμε αυξημένη ευθύνη να λέμε την αλήθεια…όχι άλλη κοροϊδία εδώ μέσα. Η κοροϊδία στα σπίτια τους . Στα σπιτάκια τους…. »  

Δημιουργήθηκε ένταση με πρωταγωνίστρια την κ. Νανοπούλου και ευτυχώς ο πρόεδρος κ Φλώρος κατάφερε να ελέγξει την κατάσταση αναγκάζοντας την κ. Νανοπούλου να ανακαλέσει τις σκληρές φράσεις που απηύθυνε στην κ. Κουϊμτζίδου, η οποία δεν έκανε τίποτα άλλο παρά να υπερασπίσει τα αυτονόητα και εισέπραξε το «είσαι ανόητη και αστεία!» 

Ηχούν ακόμα στα αυτιά μου τα λόγια του Δημάρχου στην παρέμβαση του για να βάλει επί τέλους την κ. Νανοπούλου στη θέσης της. : «Σ αυτή την αίθουσα τίποτα δεν το ακούμε για πρώτη φορά. Ο καθένας μας ξέρει το ποιόν του άλλου και πάνω από όλα ο λαός της Κοζάνης….Οι από δεξιά μας αντί να έχουν σε πρώτο πλάνο την αυτοδιοικητική λειτουργία , μπερδεύουν τους ρόλους τους και θέλουν να είναι οι της διοίκησης ,οι της γραφειοκρατίας και της δημιουργίας προβλημάτων στο Δήμο Κοζάνης! »

 

Όταν μου ξαναδόθηκε ο λόγος και παρότι είχα δεχθεί προκλήσεις με τις προσβολές της κ Νανοπούλου , αρκέστηκα να πω μόνο ότι «όσα είπα πριν περί του θέματος   ισχύουν και αποδεικνύονται» .

 

Η κ Νανοπουλου όμως και η παράταξη της αποχώρησαν. Σε ένα τέταρτο περίπου η εγκριτική της περιφέρειας απ  51686/4455/07.10.2011 ( απ Δήμου 75253/17-10-2011), με την οποία κρίνονταν νόμιμη η απόφαση μας 468/2011 , την ύπαρξη της οποίας αμφισβήτησε η κ. Νανοπούλου , είχε φθάσει στα χέρια μου και ο Πρόεδρος ανέγνωσε το περιεχόμενο της παρουσία των δημοτικών συμβούλων κ.κ Εμποροπούλου και Κύρινα , που είχαν επιστρέψει για ένα επόμενο θέμα. Κανείς δεν εκπλάγηκε.

Η εγκριτική αυτή μέσω της κ Εμποροπούλου φρόντισα και ζήτησα να φθάσει σε λιγότερο από μια ώρα και στα χέρια της κ Νανοπούλου. Όφειλε να τηλεφωνήσει στον πρόεδρο και να ζητήσει συγγνώμη από τους συναδέλφους για την αναστάτωση που προκάλεσε.

Στο άρθρο της η κ. Νανοπούλου δεν αναφέρει λέξη για την αμφισβήτηση της εγκριτικής . Και πως άλλωστε να αναφερθεί! Τα γεγονότα την διέψευσαν.

Ρωτώ λοιπόν. Από πού προκύπτουν «αλχημείες» που επικαλείται η κ. Νανοπούλου. Αυτό που προκύπτει είναι ότι τηρήθηκαν διαδικασίες νόμιμες ,   διαφανείς και μόνο.

 
Συμπέρασμα : Χαμένος χρόνος και χαμένος κόπος για το ΤΙΠΟΤΑ. Τζάμπα η ένταση .
Αλλά κάτι σίγουρα θα διδαχθήκαμε όλοι μας .

Η δεύτερη ανάγνωση πράγματι , συμφωνώ μαζί σου κ. Νανοπούλου    βγάζει πάντοτε περισσότερη αλήθεια. 
 

                                                                              Αιανή 12-01-2012

 

                                                                             Γιώργος Ν. Τζέλλος

 

                                                                            Αντιδήμαρχος Κοζάνης