Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Λάζαρος Μαλούτας: «Ο Δήμος Κοζάνης συνεχίζει την στρατηγική του επενδύοντας στις Α.Π.Ε.»

 Το αιολικό πάρκο «Ζωοδόχος Πηγή», στην Δημοτική Ενότητα. Ελλησπόντου του Δήμου Κοζάνης, επισκέφθηκαν το πρωί της Τρίτης 12 Ιουλίου 2011, ο Δήμαρχος Κοζάνης, κ. Λάζαρος Μαλούτας και ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ελλησπόντου κ. Νίκος Θεοδωρίδης.

Τον Δήμαρχο Κοζάνης υποδέχθηκε ο κ. Βασίλης Σπηλιωτόπουλος, Γενικός Δ/ντης της εταιρείας «Γκαμέσα Ενεργειακή Ελλάς Α.Ε.». και τον ενημέρωσε για την πορεία του έργου, που έχει πλέον ολοκληρωθεί και βρίσκεται στην τελευταία φάση της δοκιμαστικής του λειτουργίας. Ο κ. Μαλούτας περιόδευσε κατά μήκος του έργου, το οποίο βρίσκεται εγκατεστημένο σε υψόμετρο 1.600μ. και αποτελείται από 12 ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 24MW.

 Το έργο του αιολικού πάρκου υλοποιήθηκε από την «Ενεργειακή Πολυμύλου Α.Ε.» θυγατρική της «Γκαμέσα Ενεργειακή Ελλάς Α.Ε.», ενώ την κατασκευή ανέλαβε η «Global Energy Services», η οποία συνεργάστηκε με εργολάβους της περιοχής.

Ο κ. Μαλούτας ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο αιολικό πάρκο «Ζωοδόχος Πηγή», επισκέφτηκε το Αιολικό Πάρκο «Παναγία Σουμελά» στην Καστανιά του Δήμου Βέροιας, μαζί με την Δήμαρχο Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου - Γεωργιάδη και τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας - Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής κ. Κων/νο Βοργιαζίδη.

Τις αντιπροσωπείες των Δήμων αλλά και των εργοληπτριών εταιρειών συνόδευσε καθ' όλη τη διάρκεια της περιοδείας και το τηλεοπτικό συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης ΕΤ3 για τη δημιουργία σχετικού αφιερώματος σε επικείμενη εκπομπής της. Ερωτηθείς ο κ. Μαλούτας για το μεγάλο αυτό έργο ανάπτυξης, επεσήμανε πως « βρισκόμαστε σε ένα από τα μεγαλύτερα αιολικά πάρκα της πατρίδας μας, στο μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Δυτικής Μακεδονίας, στον μεγαλύτερο ενεργειακό Δήμο της χώρας μας, τον Δήμο Κοζάνης. Ο Δήμος συνεχίζει την στρατηγική να παραμείνει ενεργειακός όχι μόνο βασιζόμενος στον λιγνίτη αλλά και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα γι’ αυτή την επένδυση και θέλουμε να ενθαρρύνουμε και άλλες επενδύσεις στον τομέα των ΑΠΕ, και στις ανεμογεννήτριες και στα φωτοβολταϊκά».  

Δείτε το video κάνοντας κλικ εδώ