Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Με το Δημοτικό Σχολείο Μαυροδενδρίου συνεχίζονται οι ενεργειακές αναβαθμίσεις στις σχολικές μονάδες

Ο Δήμος Κοζάνης στοχεύοντας στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας των κτηρίων και την παράλληλη μείωση των εκπομπών CO2, συνεχίζει να αναβαθμίζει ενεργειακά τις σχολικές του μονάδες. 

Η συνέχεια δόθηκε με την υπογραφή της σύμβασης για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Μαυροδενδρίου, από το δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα και τον εκπρόσωπο της «ΜΕΤΩΝ Κατασκευαστική Ε.Ε.», Δημήτρη Μπουντώλα, την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023, στο Δημαρχείο. Στην υπογραφή παρέστη και η αρμόδια αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Μελετών, Νούλα Τουμπουλίδου. 
Το αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τοποθέτηση συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης στις τοιχοποιίες και στα φέροντα στοιχεία για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηριακού κελύφους, αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων, αναβάθμιση των συστημάτων θέρμανσης, καθώς και αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με νέα φωτιστικά σώματα τύπου led.
Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στις 242.800 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%, με τη συμβατική δαπάνη να είναι 180.331,17 ευρώ με Φ.Π.Α. 24%. 
Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020».