Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΜ ΣΟΓΙΕΡ του Μαρκ Τουέϊν, Κυριακή 15 Ιανουαρίου, στην «Αίθουσα Τέχνης», στι 8 μ.μ.

 
Η παιδική – εφηβική σκηνή λειτουργεί αδιαλείπτως από την ίδρυση του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης. ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΜ ΣΟΓΙΕΡ είναι η 14 η παραγωγή που προορίζεται στα παιδιά και τους εφήβους της πόλης μας και της περιφέρειας. Ήδη μικροί θεατές που παρακολούθησαν τις πρώτες παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ έχουν τώρα τελειώσει το πανεπιστήμιο ή ακόμα έχουν δικά τους παιδιά, που σε λίγο θα είναι κι αυτά θεατές μας. Οι παιδικές – εφηβικές παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ, πάντα σε υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο, μυούν τους μικρούς θεατές στην ουσία του θεάτρου, με θέματα παιδαγωγικής αξίας.

Ο Μαρκ Τουέϊν έγραψε τις περιπέτειες του Τομ Σόγιερ το 1876. Αμέσως το έργο αγαπήθηκε και οι πωλήσεις του ήταν σημαντικές. Με την πάροδο του χρόνου το μυθιστόρημα έγινε κλασσικό. Εκδόθηκε σε πολλές γλώσσες κι έγινε αγαπημένο βιβλίο για παιδιά και εφήβους, μέσα από δεκάδες εκδόσεις κατάλληλα προσαρμοσμένες.

Ο Τομ Σόγιερ είναι ένας μικρός έφηβος, μαθητής στο σχολείο, που με ελεύθερο πνεύμα μεγαλώνει, προσπαθώντας να καταλάβει τον κόσμο γύρω του. Ζει με τη θεία του, η οποία τον φροντίζει, αλλά και προσπαθεί να περιορίσει τις περιπλανήσεις του. Αχώριστος με τον Χακ Φιν, μπλέκεται σε περιπέτειες και αναζητήσεις. Παράλληλα, ο Τομ αγαπάει τη συμμαθήτρια του, Μπέκυ. Σαν έφηβος προσπαθεί να βρει την κατάλληλη ευκαιρία να εκφράσει το ενδιαφέρον του. Πανέξυπνος και εφευρετικός αναλαμβάνει δημιουργικές πρωτοβουλίες, συχνά χρησιμοποιώντας το ψέμα ως βοήθημα. Η ιστορία του αλλάζει ρότα, όταν με τον Χακ Φιν εμπλέκονται σε μια αληθινή περιπέτεια, που επηρεάζει τη ζωή της μικρής πόλης. Η περιπέτεια αυτή θα σφυρηλατήσει τον χαρακτήρα των παιδιών, τα οποία αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες με εντιμότητα και θάρρος.

 

Διασκευή : Νίκος Κέφαλος

Σκηνοθεσία & μουσική επιμέλεια : Γιάννης Καραχισαρίδης
Σκηνικά κοστούμια & φωτισμοί : Αντώνης Χαλκιάς

Χορογραφίες: Πάρης Μαντόπουλος

Διδασκαλία τραγουδιών: Έμη Τσιούρα

Βοηθός σκηνοθέτη : Άσπα Σιώκου

 
Τους ρόλους ερμηνεύουν με σειρά εμφάνισης :
 

Θεία Πόλυ : Εύα Βάρσου

Τομ Σόγερ : Αντώνης Βούλτσος

Τζο Χάρπερ & Μαφ Πότερ : Νικήτας Αναστόπουλος
Μπεν Ρότζερ & Τζο Ινδιάνος : Μιχάλης Μπογέας
Έιμη Λόρενς & κυρία Χάρπερ : Μαρία Θρασυβουλίδη

Χακ Φιν : Νίκος Αξιώτης

Μπέκυ Θάτσερ : Πηνελόπη Τσουτσουβά

Δικαστής Θάτσερ & δάσκαλος Ντόμπινς & γιατρός Ρόμπινσον : Κωνσταντίνος  Κoττής

 
Τιμές εισιτηρίων
Γενική είσοδος: 8 €
Για τους «Φίλους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ»: 5 €
 

Ισχύουν εισιτήρια του Ο.Γ.Α.

 

Πληροφορίες στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ,στην «Αίθουσα Τέχνης», στον ημιώροφο και στο τηλέφωνο: 24610-24062.