Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα παροχής Πρώτων Βοηθειών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022, στον χώρο του Συμβουλευτικού Κέντρου Κοζάνης.
Εργαζόμενες του Ξενώνα Δήμου Κοζάνης, καθώς και του Συμβουλευτικού Κέντρου Κοζάνης, είχαν την ευκαιρία να καταρτιστούν από τους εκπαιδευτές-διασώστες Ευάγγελο Τουρτούρα, Γιώργο Μπλιάγκα και τον εκπαιδευόμενο διασώστη,  Αργύρη Τσιότσιο. 
Σε αυτό το πλαίσιο, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού,  Γρηγόρης Τζουμερκιώτης και το προσωπικό του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Κοζάνης, εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στο ΕΚΑΒ Κοζάνης για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος. Επίσης, ευχαριστίες εκφράζονται προς την συντονίστρια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων κ. Μπουλούση για την άμεση ανταπόκριση, αλλά και προς τους εκπαιδευτές για την εκμάθηση ασφαλών τρόπων διαχείρισης επειγόντων περιστατικών.
Σημειώνεται, ότι οι γνώσεις παροχής πρώτων βοηθειών αποτελούν απαραίτητο εφόδιο των εργαζόμενων για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων που ανακύπτουν από την 24ωρη λειτουργία του Ξενώνα. Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Κοζάνης παρέχει δωρεάν και ασφαλή βραχεία φιλοξενία σε επιζώσες έμφυλης βίας και σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στη διαβίωσή τους, μαζί με τα παιδιά τους.  
    
Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Κοζάνης συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 και ανήκει στο Δίκτυο Δομών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων που περιλαμβάνει 44 Συμβουλευτικά Κέντρα, 19 Ξενώνες και την 24ωρη Γραμμή SOS 15900.