Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Pεσιτάλ Πιάνου με τον καταξιωμένο γερμανό πιανίστα Ούβε Μάτσκε

 

Ο Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας Δήμου Κοζάνης και το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης διοργανώνουν ρεσιτάλ πιάνου με τον ΟΥΒΕ ΜΑΤΣΚΕ. Ο καταξιωμένος γερμανός πιανίστας θα μας παρουσιάσει έργα του L.v. Beethoven. Το ρεσιτάλ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 7:30 μ.μ. στην Aίθουσα Eκδηλώσεων του Δ.Ω.K. στο Δρίζειο.

 
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
Μέρος Α΄
                      

                           Σονάτα σε φα ελάσσονα, έργο 2 αρ.1 (1795)

   
                             Allegro

                             Adagio

                             Menuetto. Allegretto

                             Prestissimo
 
 
                          Σονάτα σε ντο μείζονα, έργο 2 αρ.3
 

                             Allegro con brio

                             Adagio
                              Scherzo. Allegro
                             Allegro assai
 
Διάλειμμα       _____________________________
 
Μέρος Β΄
                       
 
                          Παραλλαγές σε ντο ελάσσονα WoO 80 (1806)
 

                          Σονάτα σε ντο δίεση ελάσσονα, έργο 27 αρ.2 (1801)

                          Sonata quasi una Fantasia («Υπό το σεληνόφως»)

 

                            Adagio sostenuto

                            Allegretto
                            Presto agitato
 
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
 

Ο Ούβε Μάτσκε γεννήθηκε στην Γερμανία.

Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής «Φράντς Λίστ» της Βαϊμάρης, στην τάξη της καθηγήτριας Γιουλιάνε Λέρχε, και με κρατική υποτροφία ως αριστούχος έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ακαδημία «Φράντς Λίστ» της Βουδαπέστης. Συγχρόνως παρακολούθησε μαθήματα στο «Διεθνές Μουσικό Σεμινάριο» της Βαϊμάρης, στις τάξεις των καθηγητών Γιάκομπ Λατάϊνερ (Νέα Υόρκη) και Πέτερ Σόλυμος (Βουδαπέστη), ενώ έλαβε μέρος με επιτυχία σε διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου στη Γερμανία, Ουγγαρία και Ιταλία.

Από το 1980 έως το 1987 δίδαξε πιάνο στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής «Φράντς Λίστ» στη Βαϊμάρη.

 

Από το 1987 ζει στην Ελλάδα και είναι Καθηγητής στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

 

Ο Ούβε Μάτσκε έχει δώσει πολυάριθμα ατομικά ρεσιτάλ σε μεγάλα μουσικά κέντρα όπως στη Μόσχα, το Αμβούργο, το Μόναχο, το Βερολίνο, τη Λειψία, τη Δρέσδη κ.α.

 

Ο Τύπος έχει εξάρει τον ιδιαίτερο προσωπικό τρόπο ερμηνείας του, που χαρακτηρίζεται από μεγάλη αισθαντικότητα και λαμπερή δεξιοτεχνία.

 

Ως σολίστας έχει συμπράξει με σημαντικές ορχήστρες ευρωπαϊκών χωρών καθώς και με τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών, Θεσσαλονίκης και την Ορχήστρα των Χρωμάτων.

Στη μουσική δωματίου έχει συμπράξει με πολυποίκιλα μουσικά σύνολα διεθνούς κύρους, όπως το Κουαρτέτο Γκεβάντχάους, το Κουαρτέτο Εγχόρδων της Λειψίας και το κουαρτέτο Komitas της Αρμενίας, με σημαντικούς σολίστες όπως οι

Β. Χούντετσεκ και Β. Μιλάνοβα (βιολί), Κ. Φέλτς (τσέλο) και Λ.Φ. Ραμπίν (τραγούδι) Έχει εμφανιστεί σε μεγάλες μουσικές διοργανώσεις και σημαντικές αίθουσες όπως στο Φεστιβάλ του Μπράουνσβάϊγκ, Φεστιβάλ της Ερφούρτης, Mozart – Gesellschaft του Μονάχου, Cemal Resit Rey Konser Salonu της Κωνσταντινούπολης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Δημήτρια κ.α.

 

Ηχογραφήσεις με τον Ούβε Μάτσκε έχουν γίνει από τη Γερμανική, Ελληνική και Κυπριακή Ραδιοφωνία - Τηλεόραση. Στην δισκογραφία του περιλαμβάνονται έργα των Μπαχ, Σούμαν, Σούμπερτ, Λιστ, Μουσόργκσκι και Τσούγκρα (EMI, Virgin, Εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Irida Classical).