Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Ψηφιακή τηλεόραση: Ποιες Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης εντάχθηκαν στις «λευκές περιοχές» και δικαιούνται επιδότηση εξοπλισμού

Εξασφαλίζεται η  πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των Περιοχών Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης  (ΠΕΤΚ) στα προγράμματα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας, έπειτα από την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με ΦΕΚ 2066/Β/19-5-2021.
Η εν λόγω απόφαση εξειδικεύει την εφαρμογή του ν. 4727/2020 και κάνει σαφή τη διαδικασία υποβολής και έγκρισης των αιτήσεων, καθώς και τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι ενδιαφερόμενοι, ώστε να εξασφαλίσουν  τηλεοπτική κάλυψη στα προγράμματα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας, σε περίπτωση που βρίσκονται σε «λευκή περιοχή» (Περιοχή Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης). 
Οι Περιοχές Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης (ΠΕΤΚ) του Δήμου Κοζάνης, οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ των οποίων, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και δικαιολογητικά για να πιστοποιηθούν και να υπαχθούν στο έργο της πρόσβασης στους τηλεοπτικούς σταθμούς είναι:
Ρύμνιο, Δ.Ε. Αιανής
Χρώμιο, Δ.Ε. Αιανής
Λιβερά, Δ.Ε. Δημητρίου Υψηλάντη
Ποντοκώμη, Δ.Ε. Δημητρίου Υψηλάντη
Αυγή, Δ.Ε. Ελλησπόντου 
Αλωνάκια, Δ.Ε. Κοζάνης 
Ανθότοπος, Δ.Ε. Κοζάνης
Κηπάρι, Δ.Ε. Κοζάνης
Κοίλα, Δ.Ε. Κοζάνης
Μεταμόρφωση, Δ.Ε. Κοζάνης
 
 
Σύμφωνα με την ΚΥΑ, η διαδικασία υλοποίησης του έργου θα ξεκινήσει με τη δήλωση συμμετοχής των παρόχων, ενώ στο δεύτερο στάδιο θα κατατεθούν οι αιτήσεις των μόνιμων κατοίκων των Περιοχών Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης. Ο Δήμος Κοζάνης θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για την έναρξη των αιτήσεων με νέα ανακοίνωση.