Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας σε μικρές και μεσαίες πόλεις

 
Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» , η οποία θα διεξαχθεί  και φέτος από 16-22 Σεπτέμβρη 2018, έχει καθιερωθεί από το 2002 ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων είναι η ενθάρρυνση των τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.
Περισσότερες πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=879 .
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας αποτελεί, σύμφωνα και με τους Ευρωπαίους διοργανωτές, ιδανική ευκαιρία για παρουσίαση και προώθηση των Σχεδίων Βιώσιμη Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ). Για το λόγο αυτό ο Δήμος Κοζάνης θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής στην ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το ΣΒΑΚ που σκοπεύει να εφαρμόσει.
Στο πλαίσιο αυτό, οργανώνει ενημερωτική ημερίδα το απόγευμα της Τετάρτης 19 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 19:00, στο Κοβεντάρειο συνεδριακό κέντρο του Δήμου με τίτλο “Τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας σε μικρές και μεσαίες πόλεις”.
Εισηγητές της Ημερίδας θα είναι :
1.    Δεσποτίδης Κων/νος – Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Πολεοδομίας Δήμου Κοζάνης
2.    Μπακογιάννης Ευθύμιος – Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας ΕΜΠ
3.    Παπαδάκη Καλλιόπη – Εθνική συντονίστρια Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας
4.    Παπαστέργιος Δημήτριος – Δήμαρχος Τρικκαίων
5.    Μαβίδης Δημήτριος - Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας & Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Λάρισας
6.    Παρθένη Λαμπρινή – Δ/νση Προγραμματισμού Δήμου Καρδίτσας
7.    Καρατζόγλου Νίκη –  Προϊσταμένη Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Δράμας
8.    Παπαδημητρίου Αναστάσιος – Εκπρόσωπος CIVINET CY-EL