Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019 ξεκίνησε με πολλή κίνηση στο Δήμο Κοζάνης. Τη Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη 2019 μέλη  του ΚΑΠΗ περπάτησαν από την Πλατεία Νίκης μέχρι τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, μια διαδρομή που συχνά κάνουμε με το αυτοκίνητο. Το απόγευμα, μέλη του ορειβατικού συλλόγου Σ.Ε.Ο. Κοζάνης διέσχισαν τα μονοπάτια του Αηλιά σε μια δίωρη διαδρομή μέσα στη φύση.

Οι δράσεις του Δήμου συνεχίζονται σήμερα  Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2019 στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής με τη δράση “Μαθαίνω να βαδίζω με ασφάλεια”, όπου μικροί μαθητές θα παρακολουθήσουν πρακτικό εκπαιδευτικό σεμινάριο από τη Δημοτική Αστυνομία. Τα παιδιά θα μετακινηθούν από και προς το πάρκο με αστικό λεωφορείο παραχωρημένο από το ΚΤΕΛ Αστικών Κοζάνης.

______________________________________________________________________________

 

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019 συνεχίστηκε την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 το πρωί με μαθήματα οδικής ασφάλειας. Η Δημοτική Αστυνομία συνόδευσε μαθητές του 18ου Δημοτικού Σχολείου σε κεντρικό κόμβο της πόλης και τους εκπαίδευσε στην ορθή διέλευση του δρόμου, στη χρήση των φωτεινών σηματοδοτών και την ερμηνεία των σημάτων. Οι μαθητές επιβράβευσαν τους διερχόμενους οδηγούς που φορούσαν ζώνη ασφαλείας με χειροκρότημα,  προκαλώντας τους ευχάριστη έκπληξη.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο ορειβατικός σύλλογος ΕΟΣ Κοζάνης συνόδευσε ομάδα πολιτών στα μονοπάτια του Αηλιά, μια διαδρομή μέσα στο πλούσιο φυσικό τοπίο γύρω από την πόλη μας.

Σήμερα Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019 μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου μεταβαίνουν στο Δημοτικό Κήπο όπου «Περπατούν, παίζουν και μαθαίνουν» ενώ  μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δρεπάνου διασχίζουν με ασφάλεια τους δρόμους με τη βοήθεια της Δημοτικής Αστυνομίας.

Αύριο Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 στις 10 πμ  η Τροχαία Κοζάνης θα επισκεφτεί το 8ο Δημοτικό Σχολείο και την ίδια ώρα η Δημοτική Αστυνομία το Δημοτικό Σχολείο Χαρισίου Μεγδάνη,  ώστε τα παιδιά να εκπαιδευθούν στο ασφαλές περπάτημα και την ασφαλή ποδηλασία.

______________________________________________________________________________

 

Οι δράσεις του Δήμου Κοζάνης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας συνεχίστηκαν χθες 19 Σεπτεμβρίου 2019 με τη δράση «Περπατώ, παίζω, μαθαίνω». Μαθητές του 1ου Δημοτικό Σχολείου μετακινήθηκαν πεζοί μέχρι το Δημοτικό Κήπο όπου αρχικά έγινε ενημέρωση για το φετινό θέμα «Ασφαλές περπάτημα και ποδηλασία» και έπειτα ακολούθησε παιχνίδι. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με παραδοσιακά παιχνίδια της γειτονιάς όπως το μαντηλάκι, λάστιχο, σχοινάκι.  Παράλληλα, μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δρεπάνου παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ασφαλείς μετακινήσεις από τη Δημοτική Αστυνομία.

Οι δράσεις συνεχίστηκαν σήμερα 20 Σεπτεμβρίου 2019 με την Τροχαία Κοζάνης να αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου στο θέμα της φετινής διοργάνωσης.

Αύριο Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 το ΚΤΕΛ Αστικών Κοζάνης στηρίζει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με δωρεάν δρομολόγια των mini bus για τις γραμμές Πλατάνια και Άγιος Αθανάσιος από το πρωί μέχρι το μεσημέρι.

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 στις 18.00 στην Πλατεία Νίκης θα λάβει χώρα η εκδήλωση λήξης της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019 με τη συμμετοχή γυμναστηρίων της πόλης και παιδιών.
 

______________________________________________________________________________