Επιστροφή

«Γιορτάζουμε με την τρίτη ηλικία»: Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, 12:00, κεντρική πλατεία Κοζάνης

Μια γιορτή αφιερωμένη στην  τρίτη ηλικία διοργανώνει ο Δήμος Κοζάνης, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023, στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία Κοζάνης.

Χορευτικά τμήματα των ΚΑΠΗ, συνοδεία παραδοσιακής μουσικής, θα παρουσιάσουν χορούς του τόπου μας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την  Τρίτη Ηλικία (1 Οκτωβρίου). 

Η εκδήλωση υλοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Π.Ε. Κοζάνης) και την υποστήριξη των εταιρειών Αιολική Βερμίου ΑΕ  και Energy Συστήματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. 


«Γιορτάζουμε με την Τρίτη Ηλικία» με τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων  των ΚΑΠΗ: Αιανής, Καστοριάς, Κρόκου, Σερβίων, Σιάτιστας, Τρικκαίων, Πλατανορεύματος, Φλώρινας, Κοζάνης. 


Υπενθυμίζεται, ότι στόχος των ΚΑΠΗ είναι να κρατήσουν τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ενεργά, αυτόνομα και ισότιμα μέσα στην κοινωνία. Σε αυτό το πλαίσιο, τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Κοζάνης κρατούν ζωντανή την παράδοση μέσα από  τα τραγούδια και τους  χορούς, αναβιώνοντας ήθη και έθιμα, μεταλαμπαδεύοντας την παράδοση στις νέες γενιές.