Επιστροφή

"Τρωάδες" του Ευριπίδη - Κυριακή 27 Ιουνίου στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης

«ΛΑΣΣΑΝΕΙΑ 2010»
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ
 
ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
 
ΕΥΡΙΠΙΔΗ
«Τρωάδες»
 
 
Τα δεινά του πολέμου και η συμφορά της προσφυγιάς δεν έχουν εγκαταλείψει την ανθρωπότητα από τον καιρό του τρωικού πολέμου μέχρι σήμερα και δυστυχώς, δεν γνωρίζουν γεωγραφικά σύνορα. Κάθε εξουσία που ασκείται με αλαζονεία είχε, έχει και θα έχει ολέθριες συνέπειες για τους λαούς.
Ο Ευριπίδης, στα 415 π.Χ., επιλέγει να μιλήσει για όλα αυτά μέσα από τη ματιά των αιχμάλωτων γυναικών της Τροίας, που ετοιμάζονται, σκλάβες πια, να εγκαταλείψουν τον τόπο τους και να ακολουθήσουν τους νικητές Έλληνες σε μια νέα, άγνωστη πατρίδα. Η οξύτητα της καταγγελίας παράλληλα με τη συγκινητική ποιητική ευαισθησία, αναδεικνύουν το έργο σε ένα από τα αριστουργήματα όχι μόνο του αρχαίου δράματος, μα και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
 
Σκηνοθεσία: Β. Θεοδωρόπουλος, Μετάφραση: Π. Μπουκάλας, Μουσική: Τ. Φαραζής, Σκηνικά - Κοστούμια: Α. Μέντης, Χορογραφίες: Α. Στελλάτου
 
Παίζουν: Λυδία Κονιόρδου, Γιάννης Τσορτέκης, Μαρία Καλλιμάνη, Μαρία Κίτσου, Μιχάλης Οικονόμου, Ιωάννα Κανελλοπούλου, Αμαλία Τσεκούρα, Ορέστης Τζιόβας, Δήμητρα Λαρεντζάκη, Αιμιλία Βάλβη, Ειρήνη Τζανετουλάκου, Ελίτα Κουνάδη, Μιχάλης Καφούσιας.
 
 
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Ιουνίου στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης στις 21:15
Η τιμή του εισιτηρίου:
22,00 € γενική είσοδος
15,00 € νεανικό έως 26 ετών και ανέργων
 
Ισχύουν εισιτήρια του ΟΓΑ και Ο.Ε.Ε.
           
 
Προπωλούνται εισιτήρια με αριθμημένες θέσεις στα γραφεία της ΔΕΠΑΚ (σε εργάσιμες μέρες και ώρες). Για την καλύτερη και πιο γρήγορη εξυπηρέτηση του κοινού, κατά τη διάρκεια έκδοσης εισιτηρίων στο ταμείο του θεάτρου την ημέρα της παράστασης δεν θα γίνεται επιλογή θέσης από το κοινό αλλά από τον εκδότη.
 
Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 24610 21285 και στο κινητό τηλέφωνο της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού (Γραφείο Πολιτισμού) 6984628698.