Επιστροφή

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Αφήγησης και Τεχνών του Λόγου, «’Ήρωες και ηρωίδες» 9 -18 Απριλίου 2010 Πρόγραμμα Τετάρτης 14 Απριλίου

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Αφήγησης και Τεχνών του Λόγου
 
Κοζάνη, 9 -18 Απριλίου 2010
 
«’Ήρωες και ηρωίδες»
 
Αφιερωμένο στις επικές παραδόσεις των λαών
και στους σύγχρονους ήρωες, υπερασπιστές των ανθρώπινων δικαιωμάτων
 
Με τη σημαντική συμμετοχή της  Σοφί Ζουανιάν αφηγήτριας και Καλλιτεχνικής Διευθύντριας  του Διεθνούς Φεστιβάλ Αφήγησης της Uzeges, (Γαλλία), το οποίο φέτος έχει ως τιμώμενη χώρα την Ελλάδα,   συνεχίζεται στη Βιβλιοθήκη, το Σιδηροδρομικό Σταθμό και τη Λασσάνειο Δημοτική Χαρτοθήκη Κοζάνης το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Αφήγησης και Τεχνών του Λόγου, με θέμα,    «’Ήρωες και ηρωίδες» που διοργανώνεται από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.  
 
 Το πρόγραμμα για την Τετάρτη 14 Απριλίου περιλαμβάνει:
 
Τετάρτη 14 Απριλίου 2010
 
19.00 ** Χαίρω πολύ κ. Αγνή Στρουμπούλη
            Συνάντηση με την αφηγήτρια και γνωριμία με τα βιβλία της και τη
            ραδιοφωνική της εκπομπή
            Βιβλιοθήκη Κοζάνης
20.30    «Διαβολιές κι αστείες ιστορίες από τον γαλλικό Μεσαίωνα»
            Sophie Joignant | Παράσταση αφήγησης στα ελληνικά και γαλλικά
            Σιδηροδρομικός σταθμός
22:00 «Οι ήρωες μιλούν, ποτέ δεν σιωπούν»
          Φωτεινή Χατζάρα | Αναλόγιο με μαρτυρίες σύγχρονων ηρώων
           Λασσάνειος Δημοτική Χαρτοθήκη Κοζάνης
 
 
 
Λίγα λόγια για τις αφηγήτριες   
Αγνή Στρουμπούλη
Η Αγνή Στρουμπούλη είναι από τις πρώτες αφηγήτριες της Ελλάδας και έχει δώσει πολυάριθμες παραστάσεις αφήγησης στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Αφηγείται από το 1995 και διδάσκει την Τέχνη της αφήγησης. Το έργο της είναι αφιερωμένο στα ελληνικά λαϊκά παραμύθια. Έχει εκδώσει ανθολογήσεις λαϊκών παραμυθιών, δίσκους αφηγήσεων, έχει μεταφράσει και έχει γράψει λογοτεχνικά έργα. Είναι επίσης παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών με θέμα το λαϊκό παραμύθι για την ΕΡΑ 5, κάνει παραστάσεις σ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, διδάσκει την Τέχνη της Αφήγησης στο Μουσείο Μπενάκη.
 
Sophie Joignant
Η Sophie Joignant (Σοφί Ζουανιάν) αφιερώθηκε στην τέχνη της αφήγησης μετά από ένα πτυχίο φιλολογίας και εργασία στη δημοσιογραφία και την εκπαίδευση. Αφηγείται από το 1997 στην Γαλλία και όλο τον Γαλλόφωνο κόσμο και από το 2001 δημιούργησε και διευθύνει το  Διεθνές Φεστιβάλ Αφήγησης της Uzeges.  Στο φετινό Φεστιβάλ τιμώμενη χώρα είναι η Ελλάδα και θα πάρουν μέρος ο Θόδωρος Αγγελόπουλος και ο Κώστας Γαβράς και θα προβληθεί η ταινία του πρώτου "Η Σκόνη του Χρόνου",  ο αφηγητής- Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αφήγησης Κοζάνης Στέλιος Πελασγός Δρ. ο οποίος με την Δομνίκη Μαυρίδου θα παρουσιάσουν το αφήγημα "Μια σύντομη συνομιλία με τους Θεούς", και ακόμα περιλαμβάνει ζωντανή ελληνική μουσική, παραδοσιακούς χορούς, εδέσματα από την ελληνική κουζίνα κ.α.
 
Φωτεινή Χατζάρα
Είναι ερασιτέχνης αφηγήτρια και λάτρης του λαϊκού πολιτισμού. Εργάζεται ως φιλόλογος και υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Ν. Κοζάνης, στη Β/θμια Εκπαίδευση. Μετεκπαιδεύτηκε στην ειδική Αγωγή, στον κοινωνικό ρατσισμό, στην αγωγή Υγείας και στη συμβουλευτική οικογενειών. Είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρείας «Τεχνοπία», η οποία κάτω από την επίνευσή της διοργανώνει από το 2004 το Φεστιβάλ Παραμυθιού «Παραμυθοχώρι» στον Πεντάλοφο Κοζάνης. Συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα, σχεδίασε και υλοποίησε ευρωπαϊκά προγράμματα, σχεδίασε εκπαιδευτικές ημερίδες. Εξέδωσε συλλογές παραμυθιών της περιοχής, βιβλία συμβουλευτικής και μελέτες. Δημιούργησε και παρουσίασε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές. Έχει σκηνοθετήσει και έχει παίξει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και έχει αφηγηθεί λαϊκά και λόγια παραμύθια. Ζει και δημιουργεί στην Κοζάνη.
 
 
 
2ο Διεθνές Φεστιβάλ Αφήγησης και Τεχνών του Λόγου
«’Ήρωες και ηρωίδες»
Κοζάνη 9 -18 Απριλίου 2010
 
Αφιερωμένο στις επικές παραδόσεις των λαών και στους σύγχρονους ήρωες, υπερασπιστές των ανθρώπινων δικαιωμάτων
 
Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ: Δρ Στέλιος Πελασγός
Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης: Γιάννης Καραχισαρίδης
 
Διοργανωτής: Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Κοζάνηςσε συνεργασία με την Διεθνή Αμνηστία, το Διεθνές φεστιβάλ αφήγησης Festival  d' Uzeges, Γαλλίας και το Διεθνές Φεστιβάλ Αφήγησης και Τεχνών του Λόγου Πηλίου «Κάτω από τα δέντρα …», και με τη σύμπραξη   21 φορέων της περιοχής.  
 
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Οι ξενόγλωσσες παραστάσεις παρουσιάζονται στα αγγλικά χωρίς μετάφραση και στα γαλλικά με υπέρτιτλους ή ταυτόχρονη μετάφραση/αφήγηση στα ελληνικά.
 
Τιμές εισιτηρίων
Παραστάσεις και κινηματογραφικές προβολές: 8 €., Φοιτητικό - μαθητικό: 6€.
Παραστάσεις για παιδιά: 6 €.
Ενιαίο εισιτήριο για όλες τις παραστάσεις και προβολές: 40€.
 
Η είσοδος στη Προβολή ντοκιμαντέρ και συζήτηση με την Διεθνή Αμνηστία, Συναντήσεις και γνωριμία με προσκεκλημένους αφηγητές είναι ελεύθερη.
 
Σεμινάρια - Συμμετοχή
Αφήγησης, κόστος συμμετοχής: 25€.
Διεθνούς Αμνηστίας & Θεάτρου Σκιών, ελεύθερη είσοδος
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων για τα σεμινάρια 
 
 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
Πάρκο Αγ. Δημητρίου, 50100 Κοζάνη
Τηλεφωνικό κέντρο: 24610 24062 • E-mail: dpt-koz@otenet.gr
 
Το ΔΗΠΕΘΕ επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού,
το Δήμο Κοζάνης και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης
 
 
Χορηγοί Επικοινωνίας
ΕΤ 3
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Δίφωνο
City  Urban Living
www . cityportal . gr Thessaloniki
 
Περισσότερες Πληροφορίες , κ. Τασούλα Σιμάρα,  στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ στην «Αίθουσα Τέχνης» και στο τηλ. 24610-24062 begin_of_the_skype_highlighting, 24610-24062end_of_the_skype_highlighting, εσωτ. 1
 
 
Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου: Χαρά Πετρούνια

Τηλ. 210 5244648 & 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr