Επιστροφή

Απάντηση

Απάντηση στην ανακοίνωση του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Διαχείρισης Ενεργειακών Πόρων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

 

Σ

ε πρόσφατη ανακοίνωση του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Διαχείρισης Ενεργειακών Πόρων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας γίνεται αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο τμήμα και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Σύλλογος για την επίλυση τους.

 Σχολιάζοντας την ανακοίνωση αυτή ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Πάρις Κουκουλόπουλος έκανε την εξής δήλωση:

«Πολλά απ’ όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του Συλλόγου αδικούν κατάφωρα την τοπική κοινωνία του Δήμου Κοζάνης αλλά και τους ίδιους τους συντάκτες της.

Οι όποιες αποφάσεις και ενέργειες που σχετίζονται με τη λειτουργία και την ενδυνάμωση τόσο του συγκεκριμένου τμήματος όσο και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, όπως και του ΤΕΙ εξάλλου, δεν αποτέλεσαν ποτέ για κανένα από μας «πρόβλημα». Αντιθέτως, είναι εδώ και χρόνια από τις βασικές μας προτεραιότητες και αυτό αποδεικνύεται με πάρα πολλά στοιχεία.

Αν και είναι γνωστό σε όλους πως η στήριξη και η εύρυθμη λειτουργία των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στη χώρα μας δεν είναι υποχρέωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εν τούτοις ο Δήμος Κοζάνης δε δίστασε να διαθέσει το ποσό των 1.543.000 ευρώ, ........................

προκειμένου να ετοιμάσει και να διαθέσει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας δύο δημοτικά κτίρια, το κτίριο Χριστοφορίδη και το Πνευματικό Κέντρο. Τα χρήματα αυτά αφαιρέθηκαν από άλλα προγράμματα του Δήμου, με πολιτική απόφαση που πάρθηκε καθώς η ανάπτυξη και εξέλιξη του Πανεπιστημίου αξιολογήθηκε ως πολιτική απόφαση πρώτης προτεραιότητας. Και τέτοιες αποφάσεις δε συνιστούν «πρόβλημα» για τις τοπικές κοινωνίες, δείχνουν όμως πως αυτές αξιολογούν και κατατάσσουν τις προτεραιότητες για το παρόν και το μέλλον τους.  

Παράλληλα, προέβλεψε και χωροθέτησε τις νέες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου σε δημοτική έκταση, μέσω του νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου, περιμένοντας από την Πολιτεία να προβεί, ως οφείλει, στις δικές της ενέργειες.

Πρωτοστάτησε και συνεχίζει να πρωτοστατεί στον αγώνα για την αναβάθμιση των περιφερειακών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, προτείνοντας στο Υπουργείο Παιδείας σειρά συγκεκριμένων μέτρων.

Φυσικά ο Δήμος Κοζάνης δεν μπορεί να υποκαταστήσει το Υπουργείο Παιδείας, ούτε την κεντρική Κυβέρνηση που μέχρι στιγμής έχουν περιοριστεί σε ανέξοδες και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.

Θεωρώ πως οι προσπάθειες που καταβάλει ο Σύλλογος μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν το τμήμα τους και γι’ αυτό πολύ σύντομα, και με δική μας πρωτοβουλία, θα υπάρξει συνάντηση με το Προεδρείο του προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά και υπεύθυνα για τις ενέργειες του Δήμου Κοζάνης που δεν έχουν ημερομηνία λήξης αλλά συνεχίζονται και θα συνεχίζονται καθώς στρατηγική μας επιλογή αποτελεί η στήριξη του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ, τα οποία θεωρούμε ως δύο εκ των βασικών πυλώνων ανάπτυξης του τόπου μας».