Επιστροφή

Βιβλιοθήκη: Διαδραστικό πρόγραμμα εκμάθησης κώδικα για νέα κορίτσια 10-16 ετών - CodeGirls

Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης σε συνεργασία με την Αμερικανική Πρεσβεία καιτον ελληνικό ΜΚΟ «Ματαρόα», παρουσιάζει ένα μοναδικό, καινοτόμο πρόγραμμα εκμάθησης κώδικα, 16 ωρών, για κορίτσια ηλικίας 10-16 ετών. Σε μια προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των φύλων στους τομείς της τεχνολογίας και της μηχανικής, το πρόγραμμα αυτό φιλοδοξεί να εκπαιδεύσει, να εμπνεύσει και να εξοπλίσει νέα κορίτσια με δεξιότητες για να επιδιώξουν ευκαιρίες στον τομέα της πληροφορικής.

Με τη χρήση καινοτόμων εργαλείων και με την καθοδήγηση τριών έμπειρων εκπαιδευτριών, οι CodeGirls θα μάθουν:

Πώς να δημιουργούν απλές ιστοσελίδες και να επικοινωνούν μέσω του Διαδικτύου

• Πώς να χρησιμοποιούν τις γλώσσες προγραμματισμού HTML5 και CSS

Τις δεξιότητες που απαιτούνται από, τελευταίας τεχνολογίας, εταιρίες πληροφορικής

• Τα μυστικά και το μέλλον των νέων τεχνολογιών
 

Το πιλοτικό τετραήμερο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στις 21-22 Μαρτίου και στις 28-29 Μαρτίου από τις 10:00 – 14:00 στο χώρο του media lab της Βιβλιοθήκης και θα αποτελείται από συνολικά 35 CodeGirls. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες , απαιτείται προ-εγγραφή.

Η ιδανική υποψήφια CodeGirl είναι στόχο-προσηλωμένη και έχει πάθος για την τεχνολογία. Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία στην πληροφορική, ή οποιαδήποτε εξειδίκευση στα μαθηματικά. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια μικτή ομάδα που θα αποτελείται από κορίτσια με διαφορετικά επίπεδα εμπειρίας και ποικίλα ενδιαφέροντα.

Οι συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 17 Μαρτίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και το έντυπο της αίτησης, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  www.mataroa.org/codegirls ή επικοινωνήστε στα παρακάτω τηλέφωνα: 2461350435 & 2461022245 & 210-721-2951

 

e-mail: service@kozlib.gr      &    AthensAmEmb@state.gov

Ιστοσελίδες :www. Kozlib.gr    &    http://athens.usembassy.gov