Επιστροφή

Δημιουργία κοινωνικών δομών για ΑΜΕΑΣυνεργασία Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και Δήμου Κοζάνης για τη δημιουργία κοινωνικών δομώνΟ Δήμος Κοζάνης θα συνεισφέρει τα μέγιστα για την δημιουργία των απαραίτητων κοινωνικών δομών στήριξης των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο γραφείο του Δημάρχου Κοζάνης με τους εκπροσώπους των ΑΜΕΑ της περιοχής, ο Δήμαρχος Πάρις Κουκουλόπουλος και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Τάσα Σιόμου εξέφρασαν την βούληση της Δημοτικής Αρχής να στηρίξει το δύσκολο έργο που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες των Παιδιών με Αναπηρία αξιοποιώντας σε συνεργασία μ’ άλλους τοπικούς φορείς όλες τις ενδεδειγμένες δράσεις καθώς και εθνικά και ευρωπαϊκά πρόγραμμα για τη δημιουργία Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου, Κέντρα Διημέρευσης, Σύγχρονο ειδικό σχολείο και Νηπιαγωγείο, καθώς και Ε.Ε.Κ.

Οι εκπρόσωποι κατέθεσαν τους προβληματισμούς και τα αιτήματα τους ζητώντας από το Δήμαρχο να συμβάλει ώστε να αρθούν οι κοινωνικές αδικίες σε σχέση με ελλείψεις κοινωνικών δομών που υφίστανται τα ΑΜΕΑ της περιοχής .
Ο κ Κουκουλόπουλος συνοψίζοντας τα συμπεράσματα της συζήτησης υπογράμμισε ότι πρέπει ιεραρχηθούν οι ανάγκες και να μπουν σε προτεραιότητα οι δομές που εντάσσονται στα υπουργεία Παιδείας και Υγείας ώστε να εξασφαλιστεί η λειτουργία τους.

Tαυτόχρονα ο Δήμος θα παραχωρήσει τα απαραίτητα οικόπεδα για την ανέγερση των σχολείων. Τέλος πρότεινε να τεθεί ως στόχος η συγκέντρωση χρημάτων από εισφορές διαφόρων φορέων για την χρηματοδότηση συγκεκριμένων δράσεων.

Οι εκπρόσωποι ανανέωσαν το ραντεβού τους με το Δήμαρχο στο επόμενο χρονικό διάστημα για να συντονίσουν από κοινού με το Δήμο τις δράσεις τους.