Επιστροφή

Δήμος Κοζάνης: Έκτακτη σύσκεψη φορέων για τον κορωνοϊό-Υψηλό το ποσοστό κρουσμάτων στην κοινότητα

Έκτακτη σύσκεψη για την συνεχιζόμενη εμφάνιση υψηλού αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού στην Π.Ε. Κοζάνης πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, το μεσημέρι της Τρίτης 13 Οκτωβρίου 2020, στο Δημαρχείο.

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Ανάπτυξης και Υγείας Ηλίας Τοπαλίδης, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης ΚΔ Μακεδονίας Θεόδωρος Μαρδίρης, ο διοικητής του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης Στέργιος Γκανάτσιος, ο αστυνομικός υποδιευθυντής β΄ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης Τσιότσιας Ηλίας, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κοζάνης Κώστας Παπαδόπουλος,  ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Κοζάνης σε θέματα Υγείας Αναστάσιος Σιδηράς, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας Κοζάνης Βασίλης  Μπαλατσός, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χαράλαμπος Τσεβεκίδης, καθώς και η γενική γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Θεανώ Κουτσιμανή,

Κεντρικό άξονα της συζήτησης αποτέλεσε η κοινή δράση όλων των εμπλεκόμενων φορέων με στόχο τον περιορισμό του φαινομένου του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο  κ. Μαλούτας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν πάμε να υποκαταστήσουμε την Επιτροπή Λοιμοξιολόγων, ούτε την Πολιτική Προστασία, σκοπός μας είναι να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητας που υπάρχει, ώστε να συμβάλλουμε στην κοινή προσπάθεια». Ο δήμαρχος Κοζάνης επεσήμανε την ταχεία αύξηση του αριθμού των ασθενών με κορωνοϊό στην περιοχή επισημαίνοντας πως «Τα κρούσματα είναι πολλά σε αναλογία με τον πληθυσμό», ενώ υπογράμμισε πως «όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στον περιορισμό του φαινομένου. Η πορεία που διανύουμε είναι δύσκολη».

Τέλος, ο κ. Μαλούτας τόνισε πως ο Δήμος Κοζάνης θα συνεχίσει την καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών, ιδιαιτέρως των νεαρότερων, και επέστησε την προσοχή στη βέλτιστη εφαρμογή των μέτρων και την ατομική ευθύνη για τη λήψη μέτρων προστασίας.  

Οι εκπρόσωποι των φορέων ομοφώνησαν ότι κρίνεται επιτακτική η ανάγκη υλοποίησης περισσότερων τεστ  covid,  καθώς και η περαιτέρω ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη χρήση μάσκας, την αποφυγή συγχρωτισμού, την τήρηση των αποστάσεων και την σχολαστική υγιεινή των χεριών.