Επιστροφή

Εκστρατεία καρδιάς σε όλη την Ελλάδα

«Εκστρατεία  καρδιάς  σε  όλη  την  Ελλάδα»

Συμμετέχει ο Δήμος Κοζάνης

 

    Στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας για τον έλεγχο της χοληστερόλης και ενημέρωσης του κοινού σ’ όλη την Ελλάδα, συμμετέχει ο Δήμος Κοζάνης. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που θα συμβάλλει στη θωράκιση της δημόσιας υγείας και στη ενίσχυση της πρόληψης χρόνιων παθήσεων όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

    Την  Πέμπτη και Παρασκευή 20 και 21 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης  και ώρες από 8:30 μέχρι 1:00 το πρωί και 5:30 μέχρι 8:30 το απόγευμα, το κοινό μπορεί να ενημερωθεί για τις καρδιαγγειακές παθήσεις και το ρόλο της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης, ως παράγοντες  βασικού κινδύνου. Ταυτόχρονα θα γίνεται στιγμιαία εξέταση με ένα απλό «τσίμπημα» στο δάχτυλο της χοληστερόλης .

     Το πρόβλημα της χοληστερόλης λαμβάνει διστάσεις επιδημίας τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται σε Νο1 κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα. Οι Έλληνες τείνουν να παραβλέπουν τον κίνδυνο που συνεπάγεται υψηλά επίπεδα  χοληστερόλης, λόγω του ότι δεν παρουσιάζουν συμπτώματα.

    Η «εκστρατεία καρδιάς» έρχεται με τρόπο βιωματικό και άμεσο να ενεργοποιήσει τους πολίτες και να τους ενημερώσει για τα επίπεδα χοληστερόλης και αρτηριακής πίεσης , μέσω μιας δωρεάν στιγμιαίας και ανώδυνης εξέτασης .

 ..........................................................