Επιστροφή

Επίσκεψη πραγματοποίησε η Αυτοδιοίκηση Ελλήνων Βουδαπέστης, στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Επίσκεψη πραγματοποίησε η Αυτοδιοίκηση Ελλήνων Βουδαπέστης, στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, την Τετάρτη 16 Απριλίου 2010, στο πλαίσιο της παρουσίας της στην πόλη, για την έκθεση που πραγματοποιείται στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης, υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, με τίτλο: «Ελληνική Κληρονομιά - Ελληνική Ορθόδοξος διασπορά στην Ουγγαρία».
Ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, καθώς και τα στελέχη της Βιβλιοθήκης, παρουσίασαν στον Πρόεδρο, Spiro Agardi, και τα μέλη της Αυτοδιοίκησης Ελλήνων Βουδαπέστης, το περιεχόμενο της Βιβλιοθήκης, επισημαίνοντας τον τεράστιο ιστορικό πλούτο και τη σημασία της.


Με το πέρας της παρουσίασης της βιβλιοθήκης, δόθηκε η ευκαιρία στους Έλληνες της Ουγγαρίας, να συζητήσουν με τον κ. Μαλούτα το θέμα της σχέσης των δύο περιοχών και τις συνεργασίας, ιδίως στον τομέα της ανάδειξης της ιστορίας των Ελλήνων στην Κεντρική Ευρώπη, κατά τους τελευταίους 4 αιώνες.
Ο Dr. Dioszegi Gyorgy Antal, απόγονος της οικογένειας Παπαδήμου από την πόλη των Σερβίων και μέλος της Αυτοδιοίκησης των Ελλήνων Βουδαπέστης δώρισε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, το βιβλίο με την ιστορία της οικογένειάς του, που έχει μετοικήσει στην Ουγγαρία εδώ και 350 περίπου χρόνια.