Επιστροφή

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Μία μοναδική συναυλία απόλαυσαν οι θεατές, το βράδυ της Κυριακής 17 Απριλίου, στην  κατάμεστη Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης.

Η συμφωνική ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης εκτέλεσε υποδειγματικά έργα  των Μότσαρτ, Μπράμς, Ντβόρακ, Σκαλκώτα, Θέμελη και άλλων μεγάλων συνθετών.

Η ορχήστρα, που αποτελείται από 80 περίπου μαθητές των ανώτερων τάξεων του Ωδείου, διευθυνόταν από την κ. Μαρία Καραγιάννη. Η συναυλία της συμφωνικής ορχήστρας ήταν αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς, καθώς και επίπονης προσπάθειας των μελών της.

Λίγο πριν την έναρξη της παράστασης απονεμήθηκαν στους αποφοιτήσαντες από τον Δήμαρχο Κοζάνης κ. Λάζαρο Μαλούτα, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου  Κοζάνης κ. Μάρκο Φλώρο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης κ. Χάρη Γελαδάρη, 15 πτυχία Αρμονίας, 4 Φούγκας,1 πιάνου, 1 βιολιού, 2 βυζαντινής μουσικής και ένα δίπλωμα βυζαντινής μουσικής.

Ο κ. Μαλούτας συνεχάρη τους μαθητές που πρώτευσαν στον Πανελλήνιο  διαγωνισμό της Χορωδίας – Ορχήστρας Νέων στην Αθήνα : Καραγκούνη Γιώργο – Αριστείο με χρυσό μετάλλιο στο κλαρινέτο, Γελαδάρη Μαρία – Αριστείο με χρυσό μετάλλιο στο βιολί, Καραγκούνη Αναστασία – χρυσό μετάλλιο στο σαξόφωνο, Καραγκούνη Αργύρη χρυσό μετάλλιο στο παραδοσιακό βιολί και Μπαλτίδου Ευρυδίκη και Νάτση Αθανάσιο χρυσό μετάλλιο ως ντουέτο.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι τα βραβεία αυτά, είναι η απόδειξη της ιδιαίτερα σημαντικής δουλειάς που γίνεται στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης, που έχει και θα συνεχίσει να έχει τη σταθερή υποστήριξη του Δήμου.

Με την εκδήλωση αυτή ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος συναυλιών, επιδείξεων και σεμιναρίων που διοργάνωσε το Δημοτικό Ωδείο για το πρώτο τετράμηνο του 2011.