Επιστροφή

Μέτρα για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του «Νιάημερου»

Μέτρα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών του «Νιάημερου»

από το  Δήμο Κοζάνης

 

Ξεκινά την Δευτέρα 1η Οκτώβρη και θα διαρκέσει ως και την Τρίτη 2 Οκτώβρη η ετήσια διήμερη εμποροπανήγυρη  της Κοζάνης  «Νιάημερο».

 Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών ο Δήμος Κοζάνης πήρε τα παρακάτω μέτρα:

·         Τα mini bus  του Δήμου θα μεταφέρουν κατά το διήμερο της εμποροπανήγυρης  επισκέπτες από την πόλη προς το Νιάημερο και αντίστροφα. Συγκεκριμένα τα δρομολόγια θα ξεκινούν  από κέντρο της πόλης (Κεντρικά φανάρια- Πλατεία 28ης Οκτωβρίου) ανά 15λεπτο και θα διέρχονται από τις οδούς: Ξ.Τριανταφυλλίδη, Γ.Μπουσίου, Πλατεία Ελευθερίας, Φον Κοζάνη, Καστοριάς, Μαμάτσιου (Νοσοκομείο) και θα επιστρέφουν από τις οδούς: Μοναστηρίου, Π. Μελά. Το αντίτιμο του εισιτήριου των επισκεπτών καθορίστηκε στο μισό δηλαδή στα 30 λεπτά .Οι  επισκέπτες των Δημοτικών Διαμερισμάτων θα μετακινηθούν με το ίδιο εισιτήριο που κατέβαλαν  για την άφιξή τους στην Κοζάνη.

·         Επίσης θα παρθούν κατά το διήμερο της εμποροπανήγυρης τα παρακάτω μέτρα κυκλοφορίας: Από τις 7 το πρωί της Δευτέρας θα απαγορευτεί η κυκλοφορία και η στάθμευση των οχημάτων στην οδό «Μοναστηρίου» και στον κόμβο «Τρίκου», μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Οκτωβρίου. Η απαγόρευση δεν ισχύει για αυτοκίνητα που μεταφέρουν ασθενείς στο νοσοκομείο.

·         Η κυκλοφορία για Πτολ/δα και αντίστροφα θα διεξάγεται μέσω της παράκαμψης από την  οδό «Αγίας Παρασκευής». Για την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας θα απαγορευθεί η στάθμευση, το διάστημα της εμποροπανήγυρης, στην οδό «Αγίας Παρασκευής».

·         Οι επισκέπτες για οποιαδήποτε βοήθεια και πληροφορία μπορούν να απευθύνονται στον οικίσκο της Δημοτικής Αστυνομίας που θα βρίσκεται στο κόμβο «Τρίκου» και στα τηλέφωνα 24610 50303&6946512400. Στο ίδιο σημείο θα υπάρχει γιατρός και νοσοκόμα από το Πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» για τυχόν έκτακτα περιστατικά υγείας.

·         Στο χώρο της εμποροπανήγυρης θα λειτουργούν χημικές τουαλέτες για την εξυπηρέτηση του κοινού.

 Ο Δήμος κάνει έκκληση στους επισκέπτες να αποφύγουν την μετακίνηση τους με τα Ι.Χ προς το Νιάημερο. .................................................................