Επιστροφή

Πραγματοποιήθηκε η 2η Περιφερειακή ημερίδα για την ισότητα των δύο φύλων

2η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ
 
Η Διοικητική μεταρρύθμιση, το πρόγραμμα Καλλικράτης και η συμμετοχή των γυναικών στα αιρετά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ήταν το θέμα της 2 ης Περιφερειακής ημερίδας για την ισότητα των δύο φύλων, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του Κοβεντάρειου.
 
 Η ημερίδα απευθυνόταν σε όλες τις γυναίκες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, αιρετές και των δύο βαθμίδων Αυτοδιοίκησης αλλά και σε γυναίκες -μέλη εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων της περιοχής.
 
Στόχος η ανταλλαγή απόψεων σε επίκαιρα θέματα όπως η επικείμενη διοικητική μεταρρύθμιση και οι επιπτώσεις της στην συμμετοχή των γυναικών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.  
 
Στις εργασίες της ημερίδας συμμετείχε η Υφυπουργός Εσωτερικών, Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία ανέλυσε την κυβερνητική πολιτική τόσο στα θέματα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης όσο και της ισότητας των δύο φύλων.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν επίσης ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, καθώς και ο Νομάρχης Κοζάνης, Γιώργος Δακής.
 
Η ημερίδα οργανώθηκε από τον Δήμο Κοζάνης σε συνεργασία με την Επιτροπή Ισότητας της ΚΕΔΚΕ.
Συντονίστριες της εκδήλωσης ήταν η κα. Άννα Νανοπούλου, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ, και η  κα Τάσα Σιόμου, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης.