Επιστροφή

Προσφορά Μουσικής & Μουσική Προσφορά: Λεωνίδας Καβάκος - Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης

Ξεχωριστή θέση, στην καρδιά αλλά και τον προγραμματισμό μας, έχουν οι συναυλίες του προγράμματος Προσφορά Μουσικής &Μουσική Προσφορά.

Συναυλίες αξιώσεων, που πραγματοποιούνται για τέταρτη συνεχή χρονιά υπό τον παγκοσμίως κορυφαίο βιολονίστα και αρχιμουσικό Λεωνίδα Καβάκο. Στόχος, να έρθει η λόγια μουσική κοντά στους λιγότερο ευνοημένους. Και βέβαια, δεν θα σταθούμε σε όσα μας δένουν με τον Λεωνίδα Καβάκο, γιατί είναι πλέον γνωστά. Θα υπενθυμίσουμε, ωστόσο, ότι η σύμπραξή μας θεμελιώνεται στη βάση ενός κοινού συστήματος αξιών. Πηγάζει από την ανάγκη του παγκοσμίως κορυφαίου Έλληνα να προσφέρει, που μας εμπνέει.

Κάθε συναυλία και μια διαφορετική πόλη, ώσπου η Προσφορά Μουσικής & Μουσική Προσφορά να παρασύρει στο ρυθμό της όλη την Ελλάδα. Φέτος, με αφορμή την επέτειο 200 χρόνων από τη γέννηση του Ελληνικού Κράτους, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών τιμά τις ανατρεπτικές και πρωτοποριακές πράξεις. Τους ήρωες της ιστορίας αλλά και της καθημερινότητας. Ουσιαστικά, τιμά τις πράξεις προσφοράς, που βρίσκονται και στον πυρήνα του προγράμματος Προσφορά Μουσικής και Μουσική Προσφορά.

Σε λίγες μέρες, το γόνιμο αυτό Πρόγραμμα, θα μας ταξιδέψει στην Κοζάνη. Το ενδιαφέρον, παλιών και νέων φίλων της συμφωνικής μουσικής, εύλογα οξυμένο. Γιατί ο διεθνούς ακτινοβολίας Έλληνας μουσικός, χτίζει ένα μύθο σε κάθε του εμφάνιση. Ως αρχιμουσικός, αλλά και ως σολίστ, δημιουργεί αυτήν τη μυστηριώδη, άρρητη, διαρκώς αμφίδρομη και ειλικρινή επικοινωνία του κοινού αλλά και των μουσικών, μεταξύ τους και με την υψηλή Τέχνη.

Η βραδιά ξεκινά με το μπαρόκ Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε μι μείζονα, BWV 1042 του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ένα έργο με ιταλικές επιρροές. Συνεχίζεται με τη μεγαλειώδη Συμφωνία αρ.83 σε σολ ελάσσονα, Hob. I/83, του Γιόζεφ Χάυντν – μία από τις έξι συμφωνίες Του Παρισιού, η οποία έχει λάβει το προσωνύμιο Η Κότα, λόγω των παραγόμενων ήχων που αναπαριστούν την κίνηση του συμπαθούς πτηνού. Και ολοκληρώνεται με την εμβληματική Τέταρτη Συμφωνία του Γιοχάνες Μπραμς, απαύγασμα της ωριμότητάς του ως συμφωνικού συνθέτη.

Για μια ακόμα φορά ο Λεωνίδας Καβάκος συμπράττει με την ΚΟΑ, την αρχαιότερη Ορχήστρα της χώρας, αφιλοκερδώς, παραχωρώντας την αμοιβή του υπέρ των μεγάλων αναγκών της Ορχήστρας, ενώ τα έσοδα της συναυλίας δίνονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

ΓΙΟΧΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΜΠΑΧ (1685-1750)
Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα αρ. 2 σε μι μείζονα, BWV 1042


ΓΙΟΖΕΦ ΧΑΫΝΤΝ (1732 – 1809)
Συμφωνία αρ. 83 σε σολ ελάσσονα, Hob. I/83 "η Κότα"


ΓΙΟΧΑΝΕΣ ΜΠΡΑΜΣ (1833–1897)
Συμφωνία αρ. 4 σε μι ελάσσονα, έργο 98


ΣΟΛΙΣΤ
Λεωνίδας Καβάκος, βιολί

 


ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Λεωνίδας Καβάκος


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 

06.12.2019
19:00
Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης - Αίθουσα Τέχνης Δήμου Κοζάνης

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Κοζάνης. 

Ευχαριστούμε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης για τη φιλοξενία. 

Αγορά εισιτηρίων:
www.viva.gr 
ή στο http://bit.ly/2QZeSRl