Επιστροφή

Συμμετοχή του Δημάρχου Κοζάνης σε ημερίδα για την ενεργειακή αποδοτικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

        
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
 

Γραφείο Τύπου

 

Τηλ.: 24613 50324

FAX: 24610 27065
E-mail: mme@kozanh.gr
Website: www.kozanh.gr

Ταχ. Δ/ση: Πλ. Νίκης 1

Πληροφορίες: Νατάσα Χατζηγεωργίου

 

Προς ενημέρωση συντακτών

 
 
 

Κοζάνη, Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

 
Συμμετοχή  του Δημάρχου Κοζάνης σε ημερίδα για την  ενεργειακή αποδοτικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε ημερίδα που διοργάνωσε το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014, στη Θεσσαλονίκη, με θέμα «Η ενεργειακή αποδοτικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Μια ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη», συμμετείχε ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας.

Ο κ. Μαλούτας πραγματοποίησε ομιλία στην θεματική ενότητα «Εκπόνηση και υλοποίηση Σχεδίων Δράσης για την αειφόρο ενέργεια», όπου ανέλυσε την ενεργειακή πολιτική που ακολουθεί ο Δήμος Κοζάνης, και μία σειρά δράσεων και έργων που υλοποιεί. Συγκεκριμένα επεσήμανε πως «η συμμετοχή στο όραμα και την πρωτοβουλία του Συμφώνου Δημάρχων δεν ήταν μία απόφαση συγκυριακή, δεν ήταν μία απόφαση μέσα στο γενικό κλίμα της εποχής, ήταν μία συνειδητή απόφαση που υπακούει σε συγκεκριμένη στρατηγική προτεραιότητα, αυτή της ανάδειξης του ενεργειακού χαρακτήρα της περιοχής και της αναστροφής της αρνητικής εικόνας του τόπου μας».

Η ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων, του οποίου ο Δήμος Κοζάνης είναι ιδρυτικό μέλος.

Η παρουσίαση