Επιστροφή

Συνάντηση στο Δημαρχείο με τα μέλη του Συλλόγου Φίλων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης


Συνάντηση με τα μέλη του Συλλόγου Φίλων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης είχαν το πρωί της Πέμπτης ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης και ο Αντιδήμαρχος Κώστας Δεσποτίδης.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για την πορεία του έργου της νέας βιβλιοθήκης και τα βήματα που απαιτούνται μέχρι την ολοκλήρωση και έναρξη της λειτουργίας της.

Παράλληλα, συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας στην προβολή της βιβλιοθήκης και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών στις δράσεις της.

Από την πλευρά τους τα μέλη του Συλλόγου που διαχρονικά υποστήριξε το αίτημα για τη δημιουργία καινούργιου κτιρίου για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, δήλωσαν ότι θα σταθούν δίπλα στη Βιβλιοθήκη με όποιο τρόπο κρίνεται χρήσιμος και στη νέα περίοδο και ταυτόχρονα θα αναλάβουν πρωτοβουλίες στον τομέα της επικοινωνίας και της ενεργοποίησης της κοινωνίας των πολιτών.

Η λειτουργία της νέας Βιβλιοθήκης Κοζάνης αποτελεί μία από τις μεγάλες προκλήσεις για την περιοχή το επόμενο διάστημα και απαιτεί τη συνεργασία των φορέων και της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου η νέα Βιβλιοθήκη να γίνει σημείο αναφοράς για την παιδεία και τον πολιτισμό.