Επιστροφή

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και φέτος στην “άγονη γραμμή” . Πέμπτη 21 Μαρτίου στο Πλατανόρευμα Σερβίων

 

ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ

 “ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ”
 
Πέμπτη 21 Μαρτίου στο Πλατανόρευμα Σερβίων
 

Για 6η συνεχή χρονιά το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης ακολουθεί τα μονοπάτια της «Άγονης γραμμής». Μια παράσταση που ταξιδεύει στη Δυτική Μακεδονία.. Σε χωριά μικρά και μεγαλύτερα. Σε καφενεία και αίθουσες σχολείων. Σε μη θεατρικούς χώρους. Οπουδήποτε. Ταξιδεύει σε μέρη όπου θεατρικά δεν είναι εύκολα επισκέψιμα.

Η «Άγονη γραμμή» μέχρι σήμερα έχει δώσει πάνω από 100 παραστάσεις σε όλη την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

 

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης συνεχίζοντας λοιπόν και φέτος το πρόγραμμα της Άγονης Γραμμής, παρουσιάζει την παράσταση

 
«ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ»
 

Η παράσταση βασίζεται σε μια σειρά κωμικών διηγημάτων του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα Άντον Παύλοβιτς Τσέχωφ, που με τα έργα του σημάδεψε την Ιστορία του Θεάτρου. Πρόκειται για μία πρωτότυπη συρραφή από αστείες ιστορίες της επαρχίας, που περιγράφουν τα ήθη και την καθημερινότητα των ανθρώπων. Οι ιστορίες αυτές, ταξιδεύοντας από τον 19ο αιώνα, φτάνουν στις μέρες επίκαιρες και γεμάτες ζωντάνια. Τρεις νέοι ηθοποιοί αφηγούνται και αναπαριστούν με ελάχιστα μέσα όλους τους χαρακτήρες, αλλάζοντας ρόλους επί σκηνής και ζωντανεύοντας με φρεσκάδα το πηγαίο και έξυπνο χιούμορ του συγγραφέα.

 

Ποιος είναι ο αλάνθαστος τρόπος για να διώξεις έναν ανεπιθύμητο επισκέπτη; Τι μπορεί να συμβεί όταν ο παπάς του χωριού μνημονεύει ανάκατα πεθαμένους και ζωντανούς; Γίνεται τελικά μνημόσυνο χωρίς αλκοόλ; Αυτά και άλλα ερωτήματα βρίσκουν απάντηση επί σκηνής…

 
Στην παράσταση συμμετέχουν οι ηθοποιοί:
 
Μαρία Θρασυβουλίδη
Πηνελόπη Τσούτσουβα
Μιχάλης Φραγκιαδάκης
 

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 24610-24062, εσωτ. 2.