Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Δήμος Κοζάνης: Ολοκληρώθηκε το πολυήμερο πρόγραμμα διαβίωσης των Ατόμων με Αναπηρία του Επιστημονικού Συνδέσμου «ΝΙΚΗ»

Ο Δήμος Κοζάνης διαχρονικά στέκεται αρωγός σε δράσεις που αφορούν στην κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία. Σε αυτή την κατεύθυνση, υποστήριξε την καινοτόμα δράση αυτόνομης και ημιαυτόνομης διαβίωσης που πραγματοποίησε ο Επιστημονικός Σύνδεσμος «ΝΙΚΗ», Σωματείο Γονέων Ατόμων με Αναπηρίες. 
Συγκεκριμένα, η «ΝΙΚΗ» υλοποίησε ένα πολυήμερο πρόγραμμα διαβίωσης, που στόχο είχε την διαμόρφωση της αυτονομίας και της κοινωνικής ένταξης των παιδιών. Η δράση περιελάμβανε εκδρομές στο «Σκεπασμένο» και βόλτα στο Βελβεντό, στο Χιονοδρομικό της Βασιλίτσας, στη Νεράιδα και στον Ναυτικό Όμιλο Κοζάνης, επισκέψεις στο Λαογραφικό Μουσείο, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης και στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αυτισμό στον Άργιλο, καθώς και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στον Ιππικό Όμιλο Κοζάνης. 

Σε μια όμορφη και ζεστή τελετή το απόγευμα της Παρασκευής 7 Ιανουαρίου, τα μέλη του Συνδέσμου τίμησαν το δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα, την αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Πολιτισμού, Όλγα Πουταχίδου, καθώς και τον εντεταλμένο σύμβουλο και πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας Δήμου Κοζάνης, Γρηγόρη Τζουμερκιώτη, για την αμέριστη υποστήριξη τους στην υλοποίηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος, 

Ο Δήμος Κοζάνης εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες σε όλες τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας και του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν την εβδομάδα φιλοξενίας του Συνδέσμου, καθώς σε πολλές περιπτώσεις ξεπέρασαν τις τυπικές εργασιακές τους υποχρεώσεις. Σημειώνεται, ότι ο Δήμος Κοζάνης θα είναι πάντα αρωγός σε ανάλογες πρωτοβουλίες και δράσεις.