Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Διακοπή λειτουργίας βρεφονηπιακού σταθμού Δ.Ε.Π.Α.Κ.Π.

 

Διακοπή λειτουργίας βρεφονηπιακού σταθμού Δ.Ε.Π.Α.Κ.Π.

 

Την απόφαση διακοπής λειτουργίας για επτά (7) μέρες, από την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου μέχρι και την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009,  του βρεφονηπιακού σταθμού που λειτουργεί  η Δ.Ε.Π.Α.Κ.Π., έλαβε η αρμόδια πρόεδρος και αντιδήμαρχος Κοζάνης, Νικολέτα Μπουμπόναρη.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την έκδοση της νέας εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία αναθεωρεί τα κριτήρια και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων για τη διακοπή λειτουργίας των σχολείων, προς επιβράδυνση της διασποράς της γρίπης στην ευρύτερη κοινότητα, η οποία  βρίσκεται σε έξαρση αυτή τη χρονική περίοδο.

Στο διάστημα αυτό των 7 ημερών, συνιστάται όλοι οι μαθητές και οι  εκπαιδευτικοί των βρεφονηπιακών σταθμών, να απέχουν από άλλα μαθήματα ή εξωσχολικές δραστηριότητες.

Η εν λόγω απόφαση της προέδρου, έχει αποσταλεί στον αντινομάρχη κοινωνικής ανάπτυξης Κοζάνης, κ. Παύλο Τσότσο,  προς ενημέρωση του Νομάρχη για την υπογραφή έγκρισή της, όπως προβλέπεται. Επίσης έχει κοινοποιηθεί στην Διεύθυνση Υγείας και Πρόνοιας της Ν.Α. Κοζάνης,  καθώς και στο ΕΚΕΠΥ (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας).

Η παραπάνω εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας προβλέπει ακόμα πως μετά την επαναλειτουργία του Κέντρου δεν διακόπτεται εκ νέου η λειτουργία του, εάν εμφανιστεί νέος αριθμός ατόμων με συμπτώματα γρίπης.

Η  νέα διακοπή δεν συνιστάται, διότι η εμφάνιση αυξημένου αριθμού ατόμων με συμπτώματα γρίπης σημαίνει ότι έχει διαδοθεί ευρέως ο ιός στην κοινότητα, και ως εκ τούτου κάτι τέτοιο δεν θα είχε πλέον νόημα.

Επισημαίνεται πως ένα άτομο θεωρείται ότι εμφανίζει τα συμπτώματα της νέας γρίπης, εφόσον παρουσιάζει πυρετό μεγαλύτερο ή ίσο με 38 Βαθμούς Κελσίου, καθώς ΚΑΙ ένα τουλάχιστον από τα εξής: βήχα, πονόλαιμο, συνάχι.