Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Επαναστατική ουσία κατά του διαβήτη

Επαναστατική ουσία κατά του διαβήτη

 

    Μια νέα κατηγορία αντιδιαβητικών φαρμάκων υπόσχονται πραγματική επανάσταση στον αγώνα κατά του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2, καθώς για πρώτη φορά επιτυγχάνεται η ρύθμιση της γλυκόζης μέσω της ενίσχυσης μιας φυσιολογικής λειτουργίας του οργανισμού. Πρόκειται για την νέα ουσία Σιταγλιπτίνη που φέρει την εμπορική ονομασία JANUVIA, που δίνει τη δυνατότητα να οδηγήσει μέσω φυσιολογικής οδού σε πτώση του σακχάρου του αίματος και ομαλοποίηση της γλυκοζιλιωμένης αιμοσφαιρίνης. Τα νεώτερα αυτά επιστημονικά δεδομένα που παρουσιάστηκαν στο 43ο Ευρωπαϊκό Διαβητολογικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ, έδειξαν ότι η χορήγηση του σκευάσματος αυτού -μόνου του-ή σε συνδυασμό με την φαρμακευτική ουσία Μετφορμίνη, βελτίωσε δραστικά τον έλεγχο της γλυκόζης στους ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, σε αντίθεση με όσους ελάμβαναν μόνο την ουσία μετφορμίνη. Περισσότεροι από το 67% των ασθενών με διαβήτη τύπου 2, που μετείχαν στην έρευνα, κατόρθωσαν ...........

να διατηρήσουν τις τιμές της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης σε επιθυμητά επίπεδα -κάτω του διεθνώς επιτρεπομένου ορίου του 7%. Τα επίπεδα γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης εκφράζουν τη μέση τιμή της γλυκόζης στο αίμα τους τελευταίους τρεις μήνες και όσο πιο χαμηλή είναι η τιμή της, τόσο πιο καλά ρυθμισμένος είναι ο διαβητικός ασθενής.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Παθολογίας και πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Διαβήτη, Σωτ. Ράπτης τόνισε ότι "πρόκειται για μια ιστορική ημέρα", καθώς το νέο αντιδιαβητικό φάρμακο είναι το πρώτο σκεύασμα που προκαλεί μια φυσιολογική παρέμβαση στον παγκρεατικό άξονα και ουσιαστικά ενισχύει έναν μηχανισμό που υπάρχει φυσιολογικά στον ανθρώπινο οργανισμό. "Με το νέο αντιδιαβητικό δισκίο ρυθμίζεται αποτελεσματικά το σάκχαρο και μειώνονται δραστικά οι επώδυνες επιπλοκές που έχει ο σακχαρώδης διαβήτης" τόνισε και ο καθηγητής Σταύρος Παππάς, διευθυντής του Γ’ Παθολογικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας.