Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Μήνυμα του Δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα για την ημέρα του εθελοντισμού

 

 

Η 5η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί διεθνώς, ως ημέρα του εθελοντισμού.

 

Ο αυθεντικός εθελοντισμός, αποτελεί μια μορφή συμμετοχής και έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης από συνειδητοποιημένους πολίτες, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης και επαγγελματικής ιδιότητας.

Συνιστά μια εξαιρετικά επιμορφωτική λειτουργία που ενισχύει την ενεργό συμμετοχή και τη συνύπαρξη, προσδίδοντας νέο περιεχόμενο στη ζωή μας. 

 

Οι εθελοντές προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χωρίς αντάλλαγμα, με μοναδικό τους μέλημα την κοινωνική προσφορά. Ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και τη συμμετοχική δημοκρατία με τη δράση τους.

 

Ο Δήμος Κοζάνης θεωρεί απαραίτητο να ευχαριστήσει τις εθελοντικές οργανώσεις αλλά και τους μεμονωμένους εθελοντές, που κατά καιρούς δραστηριοποιήθηκαν και δραστηριοποιούνται στο δήμο, βοηθώντας να επιτευχθεί η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά και η συνοχή που οραματίζεται.

Οι άνθρωποι που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στο δήμο χωρίς ανταλλάγματα είναι:

 

·         οι γυναίκες που καθημερινά φροντίζουν για τα συσσίτια του δήμου

 

·         οι πολίτες και οι επιχειρήσεις που συνδράμουν προσφέροντας τρόφιμα  και είδη πρώτης ανάγκης

 

·         οι Πρόσκοποι Κοζάνης, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών, ο Εμπορικός Σύλλογος, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών, ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών,  και όλοι οι σύλλογοι που  έχουν παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια όποτε υπήρξε ανάγκη (σεισμόπληκτες περιοχές, Γάζα, Αλβανία κ.ά.), και έχουν συνδράμει στον καθαρισμό και τη φύλαξη των περιαστικών αλσυλλίων.

 

·         όλοι εκείνοι οι πολίτες εθελοντές, που οργανωμένα ή μεμονωμένα, λειτούργησαν επικουρικά  σε  οποιαδήποτε ενέργεια του δήμου αποδεικνύοντας έμπρακτα τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη τους.

 

Σας ευχαριστούμε

 

Λάζαρος  Ν. Μαλούτας

Δήμαρχος  Κοζάνης