Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Το Φωτογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Κοζάνης ΦΩΤΟΔΙΟΔΟΣ διοργανώνει έκθεση Φωτογραφίας με θέμα: Νεκρή Φύση (Still life)

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΦΩΤΟΔΙΟΔΟΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΝΕΚΡΗ ΦΥΣΗ


Το Φωτογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Κοζάνης ΦΩΤΟΔΙΟΔΟΣ σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης Φωτογραφίας με θέμα: Νεκρή Φύση (Still life) που θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου, έναντι της Μητροπόλεως, την Τετάρτη 15-12-2010 και ώρα 19.30 μ.μ.

Στην έκθεση συμμετέχουν δεκαπέντε φωτογράφοι της Φωτοδιόδου με ενενήντα έργα συνολικά. Λόγω των άγιων ημερών των Χριστουγέννων οι συμμετέχοντες φωτογράφοι αποφάσισαν να διαθέσουν τα έργα τους για φιλανθρωπικό σκοπό.
Συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους επισκέπτες να αποκτήσουν ένα από τα εκθεσιακά έργα στη συμβολική τιμή των 20 ευρώ το καθένα, καταθέτοντας το συγκεκριμένο ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και προσκομίζοντας την απόδειξη κατάθεσης. Πληροφορίες για τον αριθμό λογαριασμού θα δίνονται εντός της έκθεσης.Η έκθεση αυτή, επομένως, πέρα από την καλλιτεχνική της πρόταση, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για κάποιους να αποκτήσουν ένα επώνυμο αυθεντικό φωτογραφικό έργο και, ταυτόχρονα, να βοηθήσουν κάποιους συνανθρώπους τους να περάσουν τις γιορτές κάτω από καλύτερες συνθήκες.

Η διάρκεια της έκθεσης είναι από Τετάρτη 15-12-2010 μέχρι την Τετάρτη 29-12-2010 και ώρες 18.00 με 22.00 καθημερινά.

Σιωπηλή Ζωή

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. Το Still Life ή Νεκρή Φύση στη φωτογραφία πάντα αποτελούσε μια από τις δυσκολότερες φωτογραφικές δοκιμασίες για τους φωτογράφους, που τολμούσαν να δημιουργήσουν μέσα στα όριά της. Από μόνο του το θέμα έχει δύο μεγάλες δυσκολίες : τα όρια της έννοιας Νεκρή Φύση είναι υποκειμενικά και δυσδιάκριτα σε σχέση με τον δημιουργό. Αυτού το είδος φωτογραφίας πρωτίστως απαιτεί τις περισσότερες φορές σκηνοθετική παρέμβαση του φωτογράφου και στη συνέχεια απόλυτη τεχνική αρτιότητα για τη φωτογραφική πρόταση του θέματος. Όλη η δυσκολία του εγχειρήματος αποτέλεσε για μας μια καλλιτεχνική πρόκληση που κληθήκαμε να φέρουμε σε πέρας.

Ο καθένας μας ομφαλοσκοπώντας προσπάθησε να καθορίσει τα φωτογραφικά όρια της δικής του Νεκρής Φύσης. Όλοι μας, όμως, καταλήξαμε σε ένα κοινό παρονομαστή: στη σιωπηλή ζωή που αναδεικνύουν οι εικόνες μας.

Η δύναμη της φωτογραφίας βρίσκεται στην ακινησία της. Στη Νεκρή Φύση αυτή η ακινησία έρχεται και ενισχύεται με τη σιωπή και εκεί τα ασήμαντα γίνονται σημαντικά, τα άψυχα

ζωντανεύουν, οι ψίθυροι πληθαίνουν…