Επιστροφή

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους κυκλικούς κόμβους που ολοκληρώθηκαν σε οδούς της πόλης

   Αλλάζουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και η σηματοδότηση σε κυκλικούς κόμβους που ολοκληρώθηκαν σε σημεία της Κοζάνης, και συγκεκριμένα στις οδούς: Φιλίππου-Σμύρνης, Θερμοπυλών - Σαλαμίνας, Σμύρνης-Προύσσης-Νικομηδείας. Για τον λόγο αυτό εφιστάται η προσοχή των οδηγών.


 Το έργο της διαμόρφωσης των κυκλικών κόμβων εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρύτερου έργου των ασφαλτοστρώσεων που πραγματοποιούνται στον Δήμο Κοζάνης, ένα έργο ΕΣΠΑ, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2007-2013, προϋπολογισμού 1.815.000 ευρώ (ποσό σύμβασης 1.200.427 ευρώ). Το έργο συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, ενώ μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί περίπου το 60% αυτού. Συγκεκριμένα, έχουν γίνει ασφαλτοστρώσεις στις οδούς: Αριστοτέλους, Ιωνίας-Κρόκου, Θερμοπυλών, 11ης Οκτωβρίου, Φον Κοζάνι, Μαμάτσιου, Σλήμαν κ.α. Μέσα στο επόμενο διάστημα πρόκειται, επίσης, να ασφαλτοστρωθούν οι οδοί: Φιλίππου, Γκέρτσου, Παπανδρέου, Στρατηλατών κ.α.


    Πρόκειται για έργο το οποίο δημοπρατήθηκε στις 26 Ιουνίου του 2014, ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2014, και αναμένεται να ολοκληρωθεί κανονικά τον Σεπτέμβριο του 2015, μέσα στο χρονικό πλαίσιο υλοποίησής του, που είναι 12 μήνες.