Επιστροφή

Οι μικροί μαθητές της Γ΄ Τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης επισκέφθηκαν το χώρο του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) του Δήμου Κοζάνης δίνοντας το μήνυμα του εθελοντισμού.

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

.

Μία ανιδιοτελή πράξη που εξυψώνει την έννοια της προσφοράς πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής 11 Ιουνίου 2010, οι μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης.

Οι μικροί μαθητές της Γ΄ Τάξης συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους Γιώτα Μιτσιοπούλου και Δήμητρα Πατητάκη, επισκέφθηκαν το χώρο του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) του Δήμου Κοζάνης. Εκεί τους υποδέχτηκε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Νούλα Τουμπουλίδου, η οποία τους ξενάγησε στο χώρο και τους εξήγησε το ρόλο που επιτελεί η εθελοντική προσφορά, ενώ οι μικροί μαθητές προσέφεραν στο βεστιάριο του Κ.Η.Φ.Η. ρούχα τα οποία είχαν συγκεντρώσει από τις οικογένειές τους.

Τα ρούχα που προσέφεραν τα παιδιά, καθώς και όλα όσο προσφέρονται από τους συμπολίτες μας στο κέντρο διατίθενται σε άπορες οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.

Η αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία των μαθητών, είχε ως κίνητρο την πρόσφατη ίδρυση γραφείου εθελοντισμού στην οποία προέβη ο Δήμος Κοζάνης, στο πλαίσιο της υιοθέτησης μιας πολιτικής με αναπτυξιακή λογική, που στοχεύει, τόσο στην ενίσχυση της απασχόλησης ,όσο και στη στήριξη της κοινωνικής συνοχής.

Ο Δήμος Κοζάνης συγχαίρει από πλευράς του τους μικρούς μαθητές, που κατάφεραν να αναδείξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ιδεώδες του εθελοντισμού.