Επιστροφή

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση της διαδικασίας διαβούλευσης του Τ.Ο.Σ.Δ.Α

 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
  Γραφείο Τύπου

Τηλ.: 24613 50324

FAX: 24610 27065
E-mail: mme@kozanh.gr
Website: www.kozanh.gr

Ταχ. Δ/ση: Πλ. Νίκης 1

Πληροφορίες: Νατάσα Χατζηγεωργίου

Προς ενημέρωση συντακτών

  Κοζάνη, Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013


 Ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση της διαδικασίας διαβούλευσης του Τ.Ο.Σ.Δ.Α
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των ημερίδων ενημέρωσης-διαβούλευσης για το Τοπικό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης για την ανάπτυξη της υπαίθρου (Τ.Ο.Σ.Δ.Α), που διοργάνωσε ο Δήμος Κοζάνης σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, στο πλαίσιο της στήριξης του πρωτογενή τομέα.

Η διαδικασία έκλεισε με ενημερωτικές συναντήσεις στη Δημοτική Κοινότητα Αιανής, τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου και τη Δημοτική Κοινότητα Κρόκου, την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, όπου καταγράφηκαν οι ανησυχίες, οι προτάσεις και οι προβληματισμοί των γεωργών και των κτηνοτρόφων.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Δήμος Κοζάνης έχει καταγράψει, τις καλλιεργήσιμες και μη εκτάσεις, τις αρδευόμενες και μη αρδευόμενες περιοχές, το ζωικό κεφάλαιο, καθώς και τις τάσεις των καλλιεργειών στα όρια του Δήμου, θέλοντας να καταγράψει την υφιστάμενη κατάσταση, για να μπορέσει να στηρίξει με κάθε μέσο τον αγροτικό κόσμο.

Έχοντας ως στόχο την στήριξη του πρωτογενή τομέα, και με γνώμονα την βελτίωση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων, ο Δήμος Κοζάνης έχει ήδη οργανώσει και στελεχώσει την Διεύθυνση , που είναι αποκλειστικά αρμόδια για τον πρωτογενή τομέα, δίνοντας την δέουσα σημασία σε αυτό το κομμάτι της οικονομίας.