Επιστροφή

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2025, «Η Εμπειρία του Δάσους Κουρί: Δύο ημέρες για το περιβάλλον»

 

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CluBE) και την ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε., συνδιοργανώνουν δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης στο Δάσος Κουρί, την Πέμπτη 5 Ιουνίου και την Παρασκευή 6 Ιουνίου. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν στους εκπαιδευτικούς σταθμούς, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Tα σχολεία που συμμετείχαν το σχολικό έτος 2024-2025 στα εκπαιδευτικά προγράμματα «Καμπάνια Δράσης για το Κλίμα: Η Εμπειρία του Δάσους Κουρί – Ένα Δάσος Εκπαιδεύει για το Κλίμα», «R4schools Kozani» και άλλα, θα συμμετάσχουν από τις 09:00 έως τις 12:00, παρουσιάζοντας τις εργασίες τους και απολαμβάνοντας την φιλοξενία του δάσους μέσα από 13 διαφορετικούς σταθμούς, με εκπαιδευτικό και διαδραστικό χαρακτήρα.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενισχυθεί η περιβαλλοντική συνείδηση των συμμετεχόντων και να προαχθεί η σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος.

Οι δράσεις εντάσσονται και ως δέσμευση (commitment) στο κεφάλαιο «Specific Measures and Monitoring» του Τοπικού Πράσινου Σχεδίου, Local Green Deal  (LGD) : Renew Kozani Green Deal που περιλαμβάνεται στο Kozani City Report και ειδικότερα στον πυλώνα, που αφορά την ενεργειακή εξοικονόμηση και τη διάδοση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας «Intelligent Cities Challenge (ICC)».

https://www.intelligentcitieschallenge.eu/

https://www.intelligentcitieschallenge.eu/icc-library?f%5B0%5D=type%3Areport