Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Δήμος Κοζάνης: Νέα πεζοδρόμια, κιγκλιδώματα προστασίας και διαβάσεις πεζών αποκτά η Κοινότητα Βατερού

Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Κοινότητας Βατερού έρχεται να ικανοποιήσει το έργο ανακατασκευής και επισκευής των πεζοδρομίων του κεντρικού δρόμου της Κοινότητας. 
Η σύμβαση του έργου υπεγράφη  από το δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα και τον ανάδοχο του έργου, την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021, στο δημαρχείο. Το «παρών» στη διαδικασία έδωσε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Βαγγέλης Σημανδράκος. 
Αναλυτικότερα, οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν στην Κοινότητα Βατερού περιλαμβάνουν την ανακατασκευή των πεζοδρομίων σε όλο το μήκος της Εθνικής Οδού Κοζάνης - Ιωαννίνων εντός του οικισμού της κοινότητας Βατερού, καθώς και σε όλες τις κάθετες σε αυτή οδούς για μήκος περίπου 10 μέτρων. Συγκεκριμένα, θα γίνει καθαίρεση όλων των πεζοδρομίων, των κρασπέδων και των ρείθρων σε όλο το μήκος κατασκευής τους, εκσκαφή σε βάθος για να δημιουργηθεί η κατάλληλη υποδομή για την τοποθέτηση των κρασπέδων και την κατασκευή των πεζοδρομίων και των ρείθρων. Επίσης, σε όλο το μήκος της κεντρικής οδού και τις κάθετες θα τοποθετηθούν σιδηρά κιγκλιδώματα, ενώ θα κατασκευαστούν περίπου 20 διαβάσεις πεζών. 
Ο προϋπολογισμός ανέρχεται 468.500 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%), με αρχική συμβατική δαπάνη 361.466,03 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. (24%). 
Το έργο πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Φιλόδημος II», ενώ το  χρονοδιάγραμμα υλοποίησης  είναι 12 μήνες.