Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Η Κοζάνη πρωτοπορεί στη διαχείριση οικιακών οργανικών αποβλήτων- O Δήμος Κοζάνης και η ΔΙΑΔΥΜΑ επεκτείνουν το βραβευμένο πρόγραμμα διαλογής στην πηγή βιοαποβλήτων


Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη πιλοτική εφαρμογή και τα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα, ο Δήμος Κοζάνης και η ΔΙΑΔΥΜΑ  επεκτείνουν  το πρόγραμμα διαλογής στην πηγή βιοαποβλήτων σε ακόμη 250 νοικοκυριά νοικοκυριών ή/και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος  μέχρι τις 31/12/2018.
Το πρόγραμμα αφορά την επέκταση του προγράμματος ανακύκλωσης των 4 υλικών συσκευασίας (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και γυαλί) και την εγκατάσταση καφέ κάδου για την διαλογή στην πηγή των οικιακών βιοαποβλήτων.
Μέχρι σήμερα έχουν κομποστοποιηθεί περισσότεροι από 13 τόνοι χωριστά συλλεχθέντων βιοαποβλήτων ενώ έχουν παραχθεί περίπου 2 τόνοι κόμποστ.
Στόχος είναι το δίκτυο συλλογής βιοαποβλήτων να επεκταθεί σε όλη την πόλη.
«Με την πεποίθηση ότι οι δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων είναι το μεγαλύτερο κληροδότημα στις επόμενες γενιές, ο Δήμος Κοζάνης πρωτοστατεί και στοχεύει να αποτελέσει το καλύτερο παράδειγμα Δήμου σε πανελλαδικό επίπεδο» δήλωσε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.