Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Εργαστήριο κιθαριστικών συνόλων- Guitar wired

Το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης, ανοίγει την αυλαία του φετινού καλλιτεχνικού προγράμματος διοργανώνοντας σεμινάριο κιθαριστικών συνόλων με τον καταξιωμένο κιθαρίστα Κώστα Μακρυγιαννάκη.
Το Εργαστήριο Κιθαριστικών Συνόλων στοχεύει στην μελέτη της ερμηνείας έργων μέσα από την κατανόηση και διαχείρηση παραμέτρων όπως η αντίληψη στην ομαδική επιτέλεση των έργων (ensemble playing), η παραγωγή του ήχου, η διαχείριση «λαθών», ο επιμερισμός των ρόλων κ.ά. Το εργαστήριο απευθύνεται σε σπουδαστές κιθάρας όλων των επιπέδων σπουδών και θα πραγματοποιηθεί σε ομάδες, όπου η μία θα είναι αφιερωμένη στους σπουδαστές που τώρα ξεκινούν και η άλλη στους μεγαλύτερους.
Το σεμινάριο – εργαστήριο θα λάβει χώρα την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 στην αίθουσα «Δρίζειο» του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης και η ώρα θα γνωστοποιηθεί σε καθένα συμμετέχοντα ως τις 6/10.
Πληροφορίες συμμετοχής στη Γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης (2461034932). Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: Παρασκευή 6 Οκτωβρίου.
 
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝAΚΗΣ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Κώστας Μακρυγιαννάκης σπούδασε μουσική στη Θεσσαλονίκη και στο Λονδίνο.
Η νέα μουσική, η ιστορικά ενημερωμένη εκτέλεση, η μουσική δωματίου και η ποπ μουσική είναι τομείς στους οποίους έχει συνεργαστεί με εξέχοντες καλλιτέχνες από την  Ελλάδα και το εξωτερικό, συναυλιακά και δισκογραφικά. Ανάμεσά τους, η βιολονίστα Rosemary Campton, ο τενόρος James Geer, η μεσόφωνος Θεοδώρα Μπάκα, η χορεύτρια και χορογράφος Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου, η συγγραφέας παιδικών έργων και παραμυθιών Αναστασία Αστερίου και οι τραγουδοποιοί Γιάννης Αγγελάκας, Φοίβος Δεληβοριάς, Μανώλης Φάμελος και Μαρία Θωίδου.
Από το 1997 εμφανίζεται στην Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Κύπρο, τη Ρουμανία, την Ελβετία, τη Φινλανδία, τη Δανία και την Τσεχία. Έχει γράψει μουσική για εκδόσεις παιδικών παραμυθιών, κουκλοθεάτρου και παραστάσεις χορού κι εργάζεται συστηματικά μαζί με τον σαξοφωνίστα Θεόφιλο Σωτηριάδη ως duo. Έχει ηχογραφήσει για την ΕΡΤ, την EBU, το BBC και για διάφορα ελληνικά ραδιοτηλεοπτικά κανάλια.
Είναι ιδρυτικό μέλος μαζί με τον κιθαριστή και ουτίστα Θύμιο Ατζακά και τον πιανίστα Γιώργο Λαζαρίδη, της διεθνούς καλλιτεχνικής κοινότητας "Μουσικό Χωριό". Επίσης καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Θεσσαλονίκης καθώς και εμπνευστής και διοργανωτής του φεστιβάλ μουσικής δωματίου με άξονα την κιθάρα, "Guitar Plus".