Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Κοζάνη: Σε τροχιά υλοποίησης το Open Mall

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το Open Mall της Κοζάνης με την υπογραφή της σύμβασης έργου, που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη των εργασιών για την υλοποίηση του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου Κοζάνης. 
«Έξυπνες» εφαρμογές, ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο, εκσυγχρονισμός των υποδομών και  βελτίωση της προσβασιμότητας είναι μερικοί από τους άξονες του έργου, που στοχεύουν στην ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας.
Η σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 1.933.531,75 ευρώ, υπογράφηκε από το δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας «Τεχνική Ανάπτυξη Α.Τ.Ε.Β.Ε.»,  κ. Μαρκογιαννάκη, την Τρίτη 14  Νοεμβρίου 2023, στο Δημαρχείο. Στη διαδικασία παρέστη και η αρμόδια αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Μελετών, Νούλα Τουμπουλίδου. 
Υπενθυμίζεται, ότι το έργο του «Open Mall»  αφορά στην αναβάθμιση του δημοσίου χώρου και την ανάπλαση της περιοχής παρέμβασης. Αναλυτικά, περιλαμβάνει εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων υποδομών όπως η κατασκευή- αναβάθμιση πεζοδρομίων και οδών ήπιας κυκλοφορίας, η βελτίωση της κινητικότητας όπως η αναβάθμιση και δημιουργία χώρων στάθμευσης, η αισθητική αναβάθμιση στο οδοφωτισμό, η βελτίωση προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία,  η εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης πόλης (παροχή ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο, προμήθεια βυθιζόμενων κάδων κλπ). 
 
Οι περιοχές παρέμβασης είναι:
 
Οδός Παύλου Μελά: Από Εθελοντών έως Βενιζέλου, (συμπεριλαμβάνεται και η Πλατεία 28ης Οκτωβρίου)
Οδός Ιπποκράτους: Από Παύλου Μελά έως Εθελοντών
Οδός Μακεδονομάχων: από Παύλου Μελά έως Ναούσης
Οδός Βενιζέλου: από Παύλου Μελά έως Σαρανταπόρου
Οδός Χαλκιά: από Τσιμηνάκη έως Πλατεία Χαλκιά
Οδός Τριανταφυλλίδη: Από Παύλου Μελά έως Δρίζη
Οδός Συντεχνιών: από Μακεδονομάχων έως Μ. Αλεξάνδρου
Οδός Παγούνη: από Μακεδονομάχων έως Βενιζέλου
Οδός Ναούσης: Από Μακεδονομάχων έως Μ. Αλεξάνδρου
Οδός Στοάς: από Τριανταφυλλίδη έως Τράντα