Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Λευτέρης Ιωαννίδης: Περήφανοι για την οικονομική λειτουργία του Δήμου Κοζάνης- Διαφάνεια και αποτελεσματικότητα

Ξεκινώντας πριν από τέσσερα χρόνια τη θητεία μας , θέσαμε ως στόχο την οικονομική εξυγίανση του Δήμου Κοζάνης, την πλήρη διαφάνεια στην λειτουργία της οικονομικής υπηρεσίας και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας  της . Η αποτελεσματική δημοσιονομική διαχείριση είναι η θεμέλιος βάση της εύρυθμης λειτουργίας ολόκληρου του Δήμου και μόνο αν είναι ισχυρή μπορεί να την υποστηρίξει.
 
Τέσσερα χρόνια μετά και σε ένα δύσκολο οικονομικά  περιβάλλον, είμαστε περήφανοι να πούμε πως ο Δήμος Κοζάνης έχει κάνει  σπουδαία βήματα,  όπως αποτυπώνεται και στον Ισολογισμό του 2017, που παρουσιάσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

- Αποκαταστήσαμε την εμπιστοσύνη των προμηθευτών και της αγοράς συνολικά προς το Δήμο, πληρώνοντας εμπρόθεσμα και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα  τις υποχρεώσεις μας. Όλοι οι προμηθευτές του Δήμου γνωρίζουν από πριν πότε θα πληρωθούν και συνεπώς να κάνουν τον προγραμματισμό τους.

- Ο Δήμος δεν δημιουργεί χρέη μεταφέροντας βάρη στο μέλλον.
- Διενεργήσαμε Ταμειακό Έλεγχο με Ορκωτούς Λογιστές και παραπέμψαμε το ταμειακό έλλειμμα των 530.000€ στην Δικαιοσύνη, επαναφέροντας την κανονικότητα και τη νομιμότητα.
- Τυποποιήσαμε τις διαδικασίες της οικονομικής διαχείρισης για μεγαλύτερη διασφάλιση διαφάνειας. Επιστέγασμα η πιστοποίηση της  με  ISO
- Αλλάξαμε το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα, με στόχο τη βελτίωση λειτουργίας της οικονομικής υπηρεσίας και του συνόλου του δήμου.
-  Ο Δήμος για πρώτη φορά αποτύπωσε τις οφειλές του προς τη ΔΕΥΑΚ και ξεκίνησε την αποπληρωμή τους.
- Μειώσαμε σε ετήσια βάση  τις υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές. Μόνο για το 2017 μειώθηκαν κατά 800.000 ευρώ.
-  Για πρώτη φορά ο Ισολογισμός του 2017 υπογράφηκε από την Οικονομική μας Υπηρεσία και όχι από εξωτερικό λογιστή.
- Εγγυηθήκαμε την πλήρη λειτουργική αυτονομία και  αυτοτέλεια  της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Κοζάνης, μακριά από οποιαδήποτε παρέμβαση.
Ο Δήμος Κοζάνης άλλαξε νοοτροπία!
Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών  Γιώργο Βαλαή, την Οικονομική Υπηρεσία αλλά και συνολικά όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου, που στήριξαν τη δομική αυτή αλλαγή.
Προχωρήσαμε μπροστά, όμως δεν είμαστε ακόμη  στο τέλος του δρόμου.  Ο δρόμος  συνεχίζει να είναι δύσβατος και οι προκλήσεις μεγάλες για ένα Δήμο σύγχρονο και αποτελεσματικό!
Ο Δήμος Κοζάνης Κινείται!