Μετάβαση στο περιεχόμενο
kozani
Επιστροφή

Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης 2020

Με αεροπλάνα, ελικόπτερα, ανεμόπτερα, υποβρύχια, αερόστατα… χωρίς συγχρωτισμό και… τηρώντας τις αποστάσεις ελάτε στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης γιατί ξεκινά το αγαπημένο σε όλους «Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι».

Με διάρκεια 6 εβδομάδων, από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 έως την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020, τα θερινά εργαστήρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης επιστρέφουν για 4η χρονιά, απευθυνόμενα σε παιδιά δημοτικού.

Ωστόσο, σεβόμενοι όλα τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό, προσαρμοζόμαστε και σχεδιάζουμε εκ νέου τον τρόπο λειτουργίας των θερινών εργαστηρίων μας.

Προς αποφυγή συγχρωτισμού, τα τμήματα θα είναι ολιγομελή (6-8 συμμετέχοντες ανά τμήμα) και θα πραγματοποιούνται σε διαφορετικούς εξωτερικούς χώρους (σε περίπτωση κακοκαιρίας θα μεταφέρονται σε ισάριθμους εσωτερικούς χώρους).

Το ημερήσιο ωράριο των εργαστηρίων μεταβάλλεται, με στόχο την ασφαλή συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών. Έτσι, θα λειτουργούν δώδεκα ολιγομελή τμήματα την ημέρα, τέσσερα ανά ωράριο, στις 9:00-10:30, 10:45-12:15 και 12:30-14:00, χωρισμένα ηλικιακά. Κάθε παιδί θα έχει τη δυνατότητα να εντάσσεται σε ένα τμήμα την ημέρα για ολόκληρη την εβδομάδα παρακολούθησης.

 Οι έμπειροι εμψυχωτές τού ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. γίνονται οδηγοί σε 6 διαφορετικά θεατρικά ταξίδια με αφορμή κλασικά και σύγχρονα θεατρικά έργα, αγαπημένα βιβλία και ταινίες, σύγχρονους μύθους και λαϊκά παραμύθια.

Έξι εβδομάδες γεμάτες παιχνίδι, διασκέδαση, εμπειρίες, γέλιο και όμορφες στιγμές!

Οι θεματικές ενότητες ανά εβδομάδα είναι οι εξής:

  • 1η Εβδομάδα 29 Ιουνίου- 3 Ιουλίου«Ρωμαίος και Ιουλιέτα… από απόσταση», βασισμένο στο θεατρικό έργο τού Ουίλλιαμ Σαίξπηρ.
  • 2η Εβδομάδα 6-10 Ιουλίου: «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών», ταινία της Disney σε σενάριο των Α. Μέκι, Τζ. Ρόμπερτς και Λ. Γούλβερτον.
  • 3η Εβδομάδα 13-17 Ιουλίου: «Ο Αλυσοδεμένος Ελέφαντας», Χόρχε Μπουκάι.
  • 4η Εβδομάδα 20-24 Ιουλίου: «Η Χαμένη κούκλα», Αλφόνσο Σάστρε.
  • 5η Εβδομάδα 27-31 Ιουλίου: «Ο πιστός υπηρέτης», λαϊκό παραμύθι από την Κάρπαθο.
  • 6η Εβδομάδα 3- 7 Αυγούστου: «Εννέα», βασισμένο σε διηγήματα του Άντον Τσέχωφ.

 

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται καθημερινά από τη Τρίτη 9 Ιουνίου 2020 στην Αίθουσας Τέχνης. Οι γονείς θα πρέπει να συμπληρώνουν αίτηση εγγραφής και υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής καθώς και να προσκομίζουν μία πρόσφατη φωτογραφία τού παιδιού.

Το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ/ εβδομάδα για κάθε παιδί. (16 ευρώ για δύο αδέλφια). Ενώ για παρακολούθηση και των 6 εβδομάδων προπληρώνεται το ποσό των  50 ευρώ/παιδί. (90 ευρώ για δύο αδέλφια).

Οι εγγραφές είναι απαραίτητο να πραγματοποιούνται μέχρι και την Πέμπτη πριν την εβδομάδα παρακολούθησης. Ο χωρισμός των τμημάτων θα γίνεται μετά το πέρας των εγγραφών κάθε εβδομάδας, ανάλογα με την ηλικία των συμμετεχόντων και οι γονείς θα ενημερώνονται άμεσα τόσο για το πρόγραμμα και την ένταξη του παιδιού σε συγκεκριμένο τμήμα όσο και για το ακριβές ωράριο.

 Εγγραφές την ημέρα έναρξης της εβδομάδας παρακολούθησης δε θα γίνονται δεκτές, λόγω της αυστηρής συμμετοχής έως 8 παιδιών ανά τμήμα.

Τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν οποιαδήποτε εβδομάδα επιλέξουν και καθημερινά θα πρέπει να έχουν μαζί τους καπέλο, νερό, αντηλιακό και, αν το επιθυμούν, κολατσιό.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας στη διαφοροποίηση του προγραμματισμού και του ωραρίου των εργαστηρίων μας. Η μεγάλη αγάπη και στήριξή σας στα θερινά μας προγράμματα μας έδωσε τη δύναμη και τη θέληση να σχεδιάσουμε ένα διαφορετικό, προσαρμοσμένο στις συνθήκες, πρόγραμμα με στόχο τη δημιουργική- καλλιτεχνική απασχόληση όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών, πάντα με ασφάλεια και τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Μπορεί, λοιπόν, αυτό το καλοκαίρι να κρατάμε αποστάσεις, ωστόσο το θέατρο μας φέρνει κοντά και οι καρδιές μας θα είναι πάντα αγκαλιασμένες. Γιατί, όπως λέει ο Μικρός Πρίγκιπας:  «Δε βλέπουμε καλά, παρά με την καρδιά μας. Το ουσιαστικό είναι αόρατο για τα μάτια», (Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ).

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με την γραμματεία του θεάτρου στο τηλέφωνο 2461024062 (εσωτ. 1).

 

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων: Μαρία Μπατάνη

 

  • (αλφαβητικά): Σεβαστή Αϊβαζίδου, Δέσποινα Αποστολίδου, Ραφαέλλα- Μαργαρίτα Κονταξή, Σουέλεν Κωνσταντινίδου.