Επιστροφή

Άνοιγμα σχολείων: Rapid tests σε εκπαιδευτικούς του Δήμου Κοζάνης

Η σχολική κοινότητα ήδη έχει προετοιμαστεί για την επανέναρξη των δια ζώσης  μαθημάτων σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και δομές ειδικής αγωγής, από αύριο Δευτέρα 11 Ιανουαρίου. 

Από την πλευρά του Δήμου Κοζάνης έγιναν  όλες οι απαραίτητες ενέργειες, με την αρωγή της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, ώστε σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ να πραγματοποιηθούν rapid tests covid-19 στους εκπαιδευτικούς. 
Συγκεκριμένα,  κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας βρέθηκε σήμερα Κυριακή 10 Ιανουαρίου στον χώρο του δημόσιου ΚΤΕΟ στην Λευκόβρυση, όπου πραγματοποίησε δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through),  στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και της ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων . 
Επίσης,  rapid tests πραγματοποιήθηκαν και στους εκπαιδευτικούς των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Κοζάνης, της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Μέριμνας και Πρόνοιας, καθώς και στις καθαρίστριες των σχολικών μονάδων.
  Τα αποτελέσματα των ελέγχων είναι αισιόδοξα, καθώς από τα 430 rapid tests που διενεργήθηκαν συνολικά, όλα ήταν αρνητικά.