Επιστροφή

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ - Για τη λαϊκή αγορά

 31/5/2007

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Για τη λαϊκή αγορά

 

          Με έκπληξη διαβάσαμε το κείμενο που φέρει τις υπογραφές των κ. Χρ. Σαββουλίδη, Τρ. Κύρου και Ν. Αγραφιώτη, το οποίο εμπεριέχει ορισμένες ανυπόστατες καταγγελίες τους, οι οποίες αφορούν τη στάση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης στο θέμα της λαϊκής αγοράς της πόλης.

          Γνωρίζοντας όμως τη συμπεριφορά τους απέναντι στο ανώτατο δημοκρατικό όργανο του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο, την ημέρα που συζητιόταν το θέμα της λαϊκής, είμαστε αναγκασμένοι να ρωτήσουμε: Μήπως με την ανακοίνωση τους αυτή προσπαθούν να διασκεδάσουν τις πολύ άσχημες εντυπώσεις που δημιούργησαν την ημέρα εκείνη;

          Διότι οι κύριοι αυτοί αποχώρησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο, επικαλούμενοι το ότι δεν τους δόθηκε ο λόγος για τη δική τους τοποθέτηση, την οποία ήθελαν να κάνουν πριν πάρει το λόγο ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας που είχε καταθέσει την ερώτηση, εξ αιτίας της οποίας προκλήθηκε και η συγκεκριμένη συνεδρίαση.

          Δηλαδή, παραβιάζοντας κάθε έννοια δημοκρατικού διαλόγου, ήθελαν να τοποθετηθούν πριν ακούσουν την επερώτηση, πάνω στην οποία όφειλαν να εκφράσουν τη δική τους άποψη!

          Με την αποχώρηση τους αλλά και το περιεχόμενο του κειμένου τους απέδειξαν, δυστυχώς, πως δε σέβονται τόσο τα δημοκρατικά όργανα που έχουν εκλέξει οι πολίτες του Δήμου Κοζάνης για να τους εκπροσωπούν, αλλά ούτε τις στοιχειώδεις δημοκρατικές διαδικασίες, τις οποίες σέβεται και τηρεί απαρέκκλιτα το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης.

          Σε ό,τι αφορά την ουσία των καταγγελιών τους, οφείλουμε να επισημάνουμε πως μας εκπλήσσουν, γιατί είναι παντελώς ανυπόστατες και προφανώς γίνονται απλά και μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων.

          Δυστυχώς τέτοιου είδους ενέργειες δε συμβάλλουν στο δημοκρατικό διάλογο που γίνεται τις τελευταίες μέρες στο Δήμο μας, για το θέμα της λαϊκής αγοράς, στον οποίο αφ΄ ενός πρέπει να κατατεθούν όλες οι απόψεις και αφ΄ ετέρου οι αποφάσεις που θα πάρουμε πρέπει να έχουν ως στόχο τους το συμφέρον του συνόλου και όχι την εξυπηρέτηση των μικροσυμφερόντων μιας τάξης ή μιας ομάδας πολιτών και φυσικά να κινούνται αυστηρά μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας.

          Ο Δήμος Κοζάνης κινείται πάντα σ΄ αυτή τη λογική και αυτήν χαρακτηρίζει τις  όποιες αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου, η οποία μπορεί να είναι ξένη προς τη λογική εκείνων που αρέσκονται να υπηρετούν τα συμφέροντα μόνον ορισμένων, αλλά είναι η λογική που έχουν εγκρίνει και έχουν επιβάλει οι ίδιοι οι πολίτες του Δήμου μας.

          Σε ό,τι αφορά το θέμα του τρόπου και των όρων λειτουργίας της λαϊκής μας αγοράς για μας τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

          Λειτουργεί και θα συνεχίσει να λειτουργεί, σεβόμενη την κείμενη νομοθεσία και τις υπάρχουσες διατάξεις, με τη λογική της ελεύθερης αγοράς, προκειμένου οι μεγάλοι ωφελημένοι να είναι τελικά οι καταναλωτές.

          Πρακτικές αποκλεισμού και διαχωρισμού στη λαϊκή αγορά και κατ΄ επέκταση και στην ίδια την κοινωνία μας, είναι ξένες και καταδικαστέες από όλους και γι΄ αυτό όσοι πιστεύουν πως μπορούν να τις εφαρμόζουν, ανήκουν σε μια άλλη ζοφερή εποχή, στην οποία ούτε θέλουμε αλλά και ούτε μπορούμε να γυρίσουμε.

          Οι πολίτες του Δήμου Κοζάνης πάνε μπροστά και αυτό οφείλουν όλοι να το σεβαστούν.