Επιστροφή

Δήλωση του Δήμαρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τις συγχωνεύσεις- καταργήσεις-ιδρύσεις σχολικών μονάδων

"H Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έκαναν τις επιλογές τους.

Σε μια περίοδο που ο τόπος μας είναι πρωταθλητής στην ανεργία και αναζητεί εναγωνίως το αναπτυξιακό του μέλλον, σε μια περίοδο που είναι αναγκαίο όλοι μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να εντείνουμε τις προσπάθειες για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα, να αναδείξουμε τις νέες αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου, σήμερα που επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε να είμαστε ρεαλιστές , κάποιοι εισηγούνται και λαμβάνουν αποφάσεις που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Η λειτουργία του Δήμου Κοζάνης διαχρονικά, διακρίνεται από το αίσθημα ευθύνης για τα μικρά και τα μεγάλα. Τρανή απόδειξη περί τούτου είναι η διαχείριση των κρίσιμων θεμάτων που αφορούν ζητήματα απορριμμάτων, νερού, ενέργειας, στα οποία αποδείξαμε ότι δεν μας διακρίνει καμία σκοπιμότητα, ούτε κανένας πολιτικός καιροσκοπισμός. Αντίθετα με συστηματική δουλειά και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δώσαμε λύσεις μακράς πνοής.

Δυστυχώς το ΥΠΕΠΘ δεν μας έδωσε την δυνατότητα ουσιαστικής συνεργασίας για να συμβάλλουμε στην χωροταξική κατανομή και την χρήση των σχολικών εγκαταστάσεων.

Έχουν και την αποκλειστική ευθύνη για τις επιλογές τους και τις συνέπειες των αποφάσεων τους.

Απ΄ την δικιά μας πλευρά θα πράξουμε το καθήκον μας. Θα προασπίσουμε την ενότητα των πολιτών του Δήμου και το συμφέρον του τόπου."