Επιστροφή

Δωρεάν μαστογραφία σε γυναίκες της Κοζάνης από την κινητή μονάδα Μαστογραφίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας

Δωρεάν μαστογραφία σε γυναίκες της Κοζάνης


Στην πόλη της Κοζάνης βρέθηκε Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010 η κινητή μονάδα Μαστογραφίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, συνεχίζοντας το ταξίδι που ξεκίνησε στη Δυτική Μακεδονία στις 25 Νοεμβρίου από το Νεοχωράκι Φλώρινας.

Η εταιρεία ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Δήμου Κοζάνης, πραγματοποίησε δωρεάν μαστογραφία σε 100 περίπου γυναίκες, ενημερώνοντας τες παράλληλα, σχετικά με την χρησιμότητα της μαστογραφίας και την αξίας της πρόληψης.

Η τεχνολόγος-ακτινολόγος της κινητής μονάδας μαστογραφίας κ. Έλενα Χέλιου, αφού πρώτα ευχαρίστησε το Δήμο Κοζάνης και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη συνδρομή και αρωγή τους στο έργο της εταιρίας, επεσήμανε πως “ 1 στις 10 γυναίκες πάσχει από καρκίνο του μαστού, και παρόλα αυτά πολλές γυναίκες κάνουν την πρώτη τους μαστογραφία στα 50 τους έτη. Σκοπός της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας είναι η ενημέρωση των γυναικών για τον καρκίνο του μαστού, τους κινδύνους που υπάρχουν καθώς και την αναγκαιότητα επανάληψης της εξέτασης ”.

Η κινητή μονάδα μαστογραφίας ολοκληρώνει το ταξίδι της στη Δυτική Μακεδονία της επόμενες ημέρες, θα επισκεφθεί όμως και πάλι την Κοζάνη τον Απρίλιο του 2011, όπου και θα παραμείνει για 3 περίπου μήνες, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των γυναικών της ευρύτερης περιοχής.