Δράσεις Απριλίου στο media lab της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης
«Εκθεση φωτογραφίας με έργα του φιλέλληνα Γαλλοελβετού φωτογράφου Fred Boissonnas απο τα ταξίδια του στην Ελλάδα».Η Συγκεκριμένη συλλογή είναι μέρος των έργων του Μπουασονά που ανήκουν στο Ριζάρειο Ίδρυμα. Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης.
Στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης: Δευτέρα-Παρασκευή 8:30΄-14:00΄ &17:30΄-20:00΄
Σάββατο & Κυριακή 8:30΄-14:00΄
«Γνωριμία με την αστρονομία». Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μαθητές των τάξεων Ε' και ΣΤ΄ Δημοτικού, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο της φυσικής από την Εταιρία Αστρονομίας και Διαστήματος - Παράρτημα Κοζάνης. Θα γίνεται ανάλυση του Ηλιακού Συστήματος, αναφορά στους πλανήτες του, επεξήγηση γιατί έχουμε ημέρα και νύχτα, γιατί έχουμε 4 εποχές και πως δημιουργούνται κλπ. Η δράση αρχίζει την Τρίτη 4 Μαρτίου, θα έχει διάρκεια μία διδακτική ώρα και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του Απριλίου.
Στη Βιβλιοθήκη- media lab κάθε Τρίτη & Πέμπτη από τις 10:00΄ – 11:00΄ & 11:00΄ - 12:00΄
Στη Βιβλιοθήκη- media lab 18:30΄- 21:00΄
«Φωτογραφικό εργαστήριο» (Photoshop) Σεμινάριο με τον Θάνο Σιώζο, μηχανικό Η/Υ και καθηγητή Πληροφορικής.
Στη Βιβλιοθήκη - Media lab, μία φορά το μήνα Τετάρτη 19:00΄-21:00΄.
«Θες να κάτσουμε στο ίδιο θρανίο; Εκπαίδευση και διαφορετικότητα». (ΚΥΚΛΟΣ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ». Αναμετάδοση live streamihg από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.
«Προβολή ταινιών». Φεστιβάλ ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας.
« Ηχοληψία - Μουσική παραγωγή». Εισαγωγή -Σύνθεση –Παραγωγή, Σύλληψη ήχου- Ενορχήστρωση στο Cubase- Εξαγωγή τελικής παραγωγής, τελικό mixdown, Mastering, προώθηση στο internet. Σεμινάριο με τον Νίκο Μόμτσιο, μουσικό παραγωγό. Συνέχεια του σεμιναρίου με έναρξη τον Μάρτιο .
Στη Βιβλιοθήκη- media lab, κάθε Παρασκευή 19:00΄-21:00΄ (5 δίωρα).
«Χαρμολύπη ή το χαροποιόν πένθος». Έκθεση Αγιογραφίας & Ζωγραφικής με Βυζαντινό Ιδίωμα. Συμμετέχουν οι δημιουργοί: Ματιάκη Χριστίνα - Καλουτσάκη Μαρία - Τσιρακίδης Κωνσταντίνος - Μπονδούκας Γεώργιος.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 9 Απριλίου στις 6:30΄. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο κ. Ανέστης Κεσελόπουλος, καθηγητής Ηθικής, Ποιμαντικής και Βιοηθικής της Θεολογικής Σχόλης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και θα πλαισιώσει η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Κοζάνης, «Οι Τρεις Ιεράρχες» με χοράρχη τον κ. Αναστάσιο Καγκαρά.
Η έκθεση θα κλείσει με μικρή εκδήλωση και αναστάσιμο επίλογο στις 25 Απριλίου στις 7:00 το απόγευμα.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-13:00΄ &Απόγευμα: Πέμπτη 10 & 24 Απριλίου 6:00΄μ.μ.- 8:00΄ μ.μ.
«Ραδιόφωνο στο διαδίκτυο». Η βιβλιοθήκη εκπέμπει στο internet (Podcast). Μια φωνή για το βιβλίο, για την βιβλιοθήκη και τους πολύτιμους θησαυρούς της, για τον νέο χώρο και το πρόγραμμα που υλοποιείται. Σημαντικό κομμάτι στην όλη προσπάθεια θα είναι οι νέοι καθώς θα μπορούν να έχουν πρόσβαση και δυνατότητα να δημιουργούν αλλά πολύ περισσότερο να καταθέτουν τις απόψεις τους σ ένα μέσο που έχουν οικειότητα, το γνωρίζουν καλά και θα μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα!! Η εκπομπή θα υπάρχει στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης τις επόμενες ημέρες. Με τη δημοσιογράφο Δέσποινα Αμαραντίδου και το μουσικό παραγωγό Νίκο Μόμτσιο.
Στη Βιβλιοθήκη- media lab, κάθε Δευτέρα 18:00΄- 19:00΄
ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
«Εκπαίδευση στις βασικές δεξιότητες Η/Υ». (βασική χρήση windows, office, κλπ). Σεμινάριο 12 ατόμων (ο αριθμός των συμμετεχόντων μπορεί να αυξηθεί αν κάποιος φέρει το δικό του laptop), διάρκειας 20 ωρών, με τον Δημήτρη Ντούλα, τεχνικό Η/Υ και δικτύων. Συνέχεια του σεμιναρίου με έναρξη την Τετάρτη 26 Μαρτίου .
Στη Βιβλιοθήκη- media lab, κάθε Τετάρτη 10:00΄ -12:00΄ (εκτός από 2/4).
«Τεχνική video». Γνωριμία με την κάμερα, τους τρόπους και τις τεχνικές λήψεις ενός πλάνου για την δημιουργία βίντεο. Σεμινάριο με τον Νεκτάριο Δουγαλή, εικονολήπτη.
Στη Βιβλιοθήκη - media lab, κάθε δεύτερη Τετάρτη 18:00΄- 19:00΄. Συνέχεια του σεμιναρίου με έναρξη τον Ιανουάριο .
«Video editing ». Προσέγγιση και εξοικείωση με προγράμματα επεξεργασίας κινούμενης εικόνας (μοντάζ). Στόχος είναι, να αποκτήσουν οι μαθητές την ικανότητα να επεξεργάζονται και να δημιουργούν τα δικά τους video, με χρήση video πλάνων, σταθερών εικόνων, μουσικής, γραφικών, ειδικών effects. Σεμινάριο με τον Νίκο Κέφαλο, σκηνοθέτη.
Στη Βιβλιοθήκη- media lab, κάθε δεύτερη Τετάρτη 19:00΄ -21:00΄. Συνέχεια του σεμιναρίου με έναρξη τον Ιανουάριο.
«ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΑ». Ενημέρωση για το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας πράσινο χώρο και πώς μπορούμενα τον συντηρήσουμε. Σεμινάριο με τους Γεωπόνους Τσιρόγλου Ελένη και Γρηγοριάδη Γιάννη, σε συνεργασία με το με τον όμιλο Νέων, Επιστημόνων & Επαγγελματιών HU.M.A.N.S.
«Από τους Καβαφίστες στους Cavafistas». (ΚΥΚΛΟΣ «ΚΑΒΑΦΗ»- Ίδρυμα Ωνάση). Αναμετάδοση live streamihg από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.
«Ημέρα γνωριμίας με τη Βιβλιοθήκη». Γιορτή που οργανώνει η Βιβλιοθήκη για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
«Συζητώντας με τον A.B. Yehoshua». (ΚΥΚΛΟΣ «ΚΑΒΑΦΗ»: Ομιλίες, συνέδριο, ημερίδες - Ίδρυμα Ωνάση). Αναμετάδοση live streamihg από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
« Collide@CERN με ΚΙΝΗΣΗ: Βαρύτητα και κίνηση». Συζήτηση (ΚΥΚΛΟΣ «ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ» - Ίδρυμα Ωνάση). Αναμετάδοση live streamihg από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.
Διευκρινήσεις για τα σεμινάρια:
· Τα σεμινάρια παρέχονται εθελοντικά και δωρεάν για τα μέλη της βιβλιοθήκης από συνεργάτες της
· Απαιτείται προεγγραφή! Αιτήσεις συμμετοχής στα τηλ. 2461350435 & 2461022245 και ηλεκτρονικά στο service@kozlib.gr
· Απαραίτητη προϋπόθεση έναρξης των σεμιναρίων είναι η συμπλήρωση ικανού αριθμού ατόμων
· Για κάθε αλλαγή (ακύρωση ή προσθήκη) θα βγαίνει ανακοίνωση στην ιστοσελίδα μας.
· Μπορείτε να προτείνετε επιπλέον δράσεις και σεμινάρια (τα οποία, αν δεν είναι εφικτό να ενταχθούν φέτος, θα ληφθούν υπόψη στον επόμενο προγραμματισμό).
Διευκρινήσεις κ. Ελένη Μαργαρίτη