Επιστροφή

Έργα ασφαλτοστρώσεων στα Τ. Δ. του Δήμου Κοζάνης

 

Έργα ασφαλτόστρωσης στα Τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου Κοζάνης

Πολλά και εκτεταμένα έργα ασφαλτοστρώσεων πραγματοποιούνται στα Τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου Κοζάνης, στο πλαίσιο βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών του δήμου και της διευκόλυνσης των μετακινήσεών τους. Συγκεκριμένα ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη δύο εργολαβίες συνολικού προϋπολογισμού 1.261.500,00€ , που αφορούν στην κατασκευή υπόβασης και βάσης με 3 Α (όπου απαιτείται) και την ασφαλτόστρωση  συνολικής επιφάνειας 100.000 τ.μ.

 

Τα έργα αυτά αφορούν όλα τα Τοπικά Διαμερίσματα και χρηματοδοτούνται από τη ΣΑΤΑ, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του 2010.

Επίσης έχουν ολοκληρωθεί:

  • η κατασκευή του Περιφερειακού δρόμου της Νέας Νικόπολης, έργο προϋπολογισμού 474.500,00 €, που αφορά την ασφαλτόστρωση 26.000 τ.μ.
  • η κατασκευή κεντρικής οδού στην είσοδο του Τοπικού Διαμερίσματος Καρυδίτσας, έργο προϋπολογισμού 181.000,00 €, που αφορά εργασίες αποξήλωσης της παλιάς ασφαλτικής στρώσης, κατασκευή βάσης και ασφαλτόστρωση 6.800 τ.μ.
  • η οδοποιία του  οικισμού των  Παλιννοστούντων  στο Τοπικό Διαμέρισμα Πρωτοχωρίου, έργο προϋπολογισμού 151.000,00 € για την υποδομή και  ασφαλτόστρωση 8.120 τ.μ.

 

Σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Τοπικών Διαμερισμάτων Παναγιώτης Θεοδωρίδης ανέφερε μεταξύ άλλων: « …έργα οδοποιίας συνολικού προϋπολογισμού περίπου 2.150.000,00 € που αφορούν υποδομές και ασφαλτόστρωση, λαμβάνουν χώρα στα Τοπικά Διαμερίσματα. Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι οι ανάγκες είναι περισσότερες και μεγαλύτερες. Όλοι μας όμως είμαστε κοινωνοί, καθώς  βιώνουμε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία η οποία επηρεάζει στο μέγιστο και τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δεν στρουθοκαμηλίζουμε. Πρωταρχικό μέλημα αυτής της Δημοτικής Αρχής είναι να το αποδείξουμε στην πράξη, παρά τις όποιες δυσκολίες, κάτι το οποίο άλλωστε  διακηρύξαμε με στεντόρεια φωνή προς όλες τις κατευθύνσεις. Ότι δηλαδή, αυτές οι χρονιές θα είναι οι χρονιές των Τοπικών μας Διαμερισμάτων. Έχουμε τη βούληση, τη δύναμη να τα καταφέρουμε» .

 

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θόδωρος Βασδάρης δήλωσε «Για τη διετία 2009 – 2010 έχει  προγραμματιστεί από το Δήμο Κοζάνης και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη,  ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων συνολικού προϋπολογισμού 3,5 εκατομμύριων ευρώ (συμβατικός). Από αυτό το ποσό, περίπου 2,2 εκατομμύρια ευρώ αντιστοιχούν σε έργα που εκτελούνται και θα εκτελεστούν το επόμενο έτος στα Δημοτικά Διαμερίσματα. Από όλα τα παραπάνω, σε  συνδυασμό με μία σειρά από άλλα έργα που υλοποιούνται και πρόκειται να υλοποιηθούν (έργα υποδομών, συγκοινωνίας, πολιτισμού, δωρεάν ευρυζωνικών υπηρεσιών), διαπιστώνεται η πάγια και σταθερή θέση της Δημοτικής Αρχής για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στα Δημοτικά Διαμερίσματα , στα πλαίσια  ενός στοχευμένου σχεδίου περιφερειακής ανάπτυξης».