Επιστροφή

Ευρεία σύσκεψη για τη ΒΙ.ΠΕ. Κοζάνης- Λ. Ιωαννίδης: H BI.ΠΕ. είναι ένα στοίχημα που θα κερδηθεί


Ευρεία σύσκεψη για τα ζητήματα της ΒΙΠΕ. Κοζάνης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το πρωί στο Δημαρχείο Κοζάνης με τη συμμετοχή του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη, των Αντιδημάρχων Κώστα Δεσποτίδη και  Αχιλλέα Δημητριάδη,  εκπροσώπων της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε., της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, της ΑΝΚΟ, της ΔΕΥΑΚ και της νομικής υπηρεσίας του Δήμου.

Στόχος της σύσκεψης η επιτάχυνση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση και ενεργοποίηση της ΒΙ.ΠΕ. Κοζάνης, έκτασης 678 στεμμάτων .

«Η σύσκεψη κινήθηκε γύρω από τεχνικά ζητήματα για την ολοκλήρωση των διαδικασιών, που είναι ακόμα αρκετά, προκειμένου να ολοκληρώσουμε ένα έργο, που ταλανίζει την περιοχή εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Με το που αναλάβαμε τη Δημοτική Αρχή, η ΒΙ.ΠΕ. Κοζάνης ήταν ένα από τα πρώτα έργα που «τρέξαμε», καθώς οι διαδικασίες ήταν σταματημένες αρκετά χρόνια. Βρισκόμαστε σε ένα καλό σημείο, υπάρχουν «ανοιχτά» ζητήματα, όμως με την καλή συνεργασία όλων ελπίζουμε πως θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Ζητούμενο να αξιοποιηθεί ένας χώρος για τον οποίο έχουν δαπανηθεί πολλά χρήματα και να δημιουργηθεί ένας υποδοχέας επιχειρηματικότητας, με τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε μελλοντικά να διαδραματίσει το ρόλο που πρέπει να παίξει» ανέφερε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.

Ο κ. Ιωαννίδης πρόσθεσε πως «ο Δήμος Κοζάνης προκειμένου να συμβάλλει στη διαμόρφωση των πολιτικών για την ανάπτυξη της περιοχής και τις υποδομές που απαιτούνται για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας , προσπαθεί και συμβάλλει τα μέγιστα. Το ζήτημα της ΒΙ.ΠΕ. είναι ένα «στοίχημα» για μας και «τρέχει» με γρήγορες διαδικασίες».